Irritatie, en toch willen weten hoe het afloopt

Tweeling2 20 maart 2025
Een bijna volmaakte vriendschap is niet echt dik maar ook absoluut geen lekker doorlees boek dat je in een dagdeel uit hebt. Het vereist ondanks de uitleg van Japanse termen, toch enige kennis van de Japanse cultuur. Schaamte, angst voor verlies en vast willen klampen aan gebeurtenissen uit het verleden voeren de boventoon. Pas bij het verhaal van de hoofdpersoon en zijn eerste vriendschap met een buurmeisje kwam ik een beetje in het boek en in de worsteling van de hoofdpersoon met verloren vriendschappen.
Wat me ontzettende ergerde was de typografie waarin de nummers van de vrij kleine hoofdstukken / paragrafen (en dat zijn er 114) zich ineens door de paginanummering bevinden of helemaal onderaan een bladzijde waardoor je even uit het verhaal komt omdat je verwacht dat er nog iets op die pagina zal komen. Minpuntje voor de opmaak (Perfect Service in Rijswijk) die hun naam geen eer aandoen. Of het moet bewust zo gedaan zijn, wat ik mij nauwelijks voor kan stellen.

Meer recensies van Tweeling2