Spannend magische fantasy over heksen
Het heksenboek van Ellie Briar is het 1e boek wat ik van Angela Slatter heb gelezen.
1 van eerder boek verschenen boeken is vertaald in het Nederlands, het lied van de zee.
Dit boek gaat over heksenfamilie Briar, verteld vanuit Ellie Briar. Ellie is pas als rentmeester in de voetsporen getreden van haar oud tante Maud. Ze beheerst het rentmeesterschap erg goed, ze is goed opgeleid maar doordat ze een buitenbeentje in haar familie is (ze heeft geen magische krachten) moet ze zich des te meer bewijzen. Je wordt aan de hand van Ellie meegenomen in het verhaal van haar familie, de magie, de kosten van de magie en het stadje Silverton. Haar heksen familie beschermt al jaren de grens waardoor de mensen in het dorp en land veilig zijn. Gedurende het boek wordt hier vaak over gesproken, deze dreiging vormt geen onderdeel van het verhaal. De opbouw is rustig, langzaam, je merkt wel dat er een en ander speelt.
Na een bepalende gebeurtenis komt er een versnelling, Ellie ontwikkelt zich, geheimen opbaren zich waarbij de spanning oploopt. Natuurlijk ontbreekt in een goed fantasy verhaal/ sprookje het kwade niet!
Van hieraf aan is het zo meeslepend dat het boek moeilijk weg te leggen is, wat ik dan ook niet gedaan heb.
Wat mij betreft een top heksenboek, goed en kwaad, spanning, geheimen en een vleugje romantiek.
Warm aanbevolen voor liefhebber van sprookjes, magie en spannende verhalen.
Warm aanbevolen voor liefhebber van sprookjes, magie en spannende verhalen.