Aangrijpend verhaal

Boekenmening Boekenmening
30 apr 2021

We volgen Minnie en Douwe tijdens de tweede wereld oorlog. Minnie is als Duitse immigrante getrouwd met Douwe die een belangrijke taak in het verzet speelt.
Om zijn gezin te beschermen verteld hij haar niks en kan de angst en wantrouwen toe slaan bij Minnie.
Minnie die alles probeert te doen voor haar gezin zodat ze een normaal mogelijk leven hebben. Doordat Minnie een Duitse immigrante is, voelt ze zich tijdens deze oorlog nergens thuis.

Het verhaal diept de personen goed uit. En je voelt echt met ze mee. De angst het verdriet maar ook de momenten van vreugde.

Het verhaal begint in de tweede wereld oorlog en is duidelijk aangeduid met datums. Daarna gaat het na de oorlog verder. Het verteld het verhaal van Minnie en hoe zij verder leeft alleen. Omdat Douwe in de oorlog is vermoord.
Ook hier voel je het verdriet. Maar ook de liefde en vrolijkheid die haar kinderen en kleinkinderen brengen.

Wat een krachtige vrouw. Ook na de oorlog blijft zij zich inzetten tegen onrecht.
Bewondering voor.
Het boek is door de emoties niet altijd makkelijk te lezen. Ik had hier en daar echt een brok in mijn keel.
Het heeft een insteek die ik nog nooit gelezen heb en eerlijk gezegd ook nooit bij nagedacht heb. Dat was voor mij een hele ervaring

“Waarom moet ik u tegen jou zeggen?” is gebaseerd op het leven van Karins grootouders. Een zeer aangrijpend verhaal over de oorlog.

Meer recensies van Boekenmening