Liefde en familie

Viviane007 23 februari 2025
Een affaire in Parijs door Muna Shehadi.

@harpercollins _ holland
@ harpercollins _ vlaanderen

Via de Libelle leesclub kreeg ik de eer om dit prachtige boek te mogen lezen.
En wauw....het boek was wondermooi verpakt met een bijhorende postkaart van Parijs..
Het verhaal zelf speelt in 2 tijdspanne af nl .1975 en het heden.
In 1975 leren we Helen kennen. Ze is net afgestudeerd , woont terug in Indiana en is verloofd met Kevin.
Doch plotseling krijgt ze de kans om samen met haar docente Frans voor 6 maanden naar Parijs te gaan.
Ze belooft haar verloofde dat ze na deze 6 maanden terug naar thuis zal komen.
In Parijs leert ze 2 nieuwe vriendinnen kennen Connie en Lilianne en samen genieten ze van het Franse leven.
Plotseling ontmoet ze de foto journalist Gilles waar ze dolverliefd op wordt.
Keert ze terug naar haar verloofde Kevin en gaat ze op de boerderij wonen die Kevin gekocht heeft of kiest ze voor Gilles?? Voor haar wordt het een enorme moeilijke keuze.

Heden
Hier leren we Teresa kennen.Ze is de kleindochter van Helen.
Helen belandt in het ziekenhuis en Teresa biedt haar hulp aan bij het opruimen van de boerderij van Helen.
In de kelder vindt ze een oude kleine hutkoffer die goed verstopt is.
In deze hutkoffdr vindt ze oude foto's van Helen en haar vriendinnen , oude brieven en een hoop postkaarten, allemaal uit Parijs.
Tevens vindt ze ook een wondermooie porceleinen pop .
Ze probeert uit te zoeken wat het verband is met deze mooie pop en de foto's en waarom is alles zo geheimzinnig verstopt.
En wat is het familiegeheim?

Wat een spannend verhaal!
In het begin is het even wat zoeken omdat de tijdsspanne verspringen maar al snel ben je zo gehecht aan het verhaal, dat je blijft lezen om meer te willen komen weten wat er juist gebeurt is.
Ik heb er alvast enorm van genoten en ik kijk al uit naar het volgende deel ervan.

Meer recensies van Viviane007