Fantasy verhaal met diepere bodem
Ik las de Gekrachtigen van Nizara van Marjolein Claeys. Het verhaal gaat over een wereld waar er mensen zijn zoals jij en ik, maar ook mensen die speciale gaven bezitten: Genezers, Natuurhelpers en Dierenzielen. De auteur vertelt in het begin verschillende verhalen van mensen die totaal geen band hebben met elkaar, maar gaandeweg elkaar tegenkomen. Hoewel de auteur dit op een hele knappe manier allemaal laat samenvloeien vergde het in het begin wel even veel concentratie om goed te onthouden wie nu weer wie was. Het boek bestaat uit twee delen en zou eigenlijk ook perfect twee aparte boeken kunnen zijn. Zeker deel twee vond ik heel fijn om te lezen. Het sterke aan dit verhaal is dat de auteur hedendaagse problematieken durft aan te halen: egoïsme, uitputting van de natuur, jalousie, vooroordelen en angst voor het onbekende. Ook beschrijft ze heel mooi enkele delen die over het geloof gaan. Ze doet dit diepgaand maar tegelijk op een niet oordelende en open manier. Erg knap en iets om even bij stil te staan. Zeker een aanrader voor wie houdt van een spannend fantasy verhaal met diepere bodem.