Een echt pareltje!
Brieven van Leandra is een prachtig debuut van Chistel Desmaretz. Ze schrijft haar verhaal niet neer, ze schildert de woorden als het ware op de bladzijden. Haar sierlijk taalgebruik past perfect bij het verhaal en de heerlijke cover van MaryDes.
Brieven van Leandra, twee spiegels, vertelt het verhaal van Amélie. Amélie vindt een boek op zolder waar plots een passage ontbreekt en gaat opzoek naar de betekenis ervan. Doorheen het verhaal groeit Amélie uit van een jong meisje tot een volwassen jonge dame. Amélie bouwt gedurende die jaren een bijzondere vriendschap op met gravin Noémy de Borrelin. De stugge gravin heeft een geheimzinnig verleden en beetje bij beetje onthult het boek haar geheimen. Wat is het verband tussen de brieven van Leandra, de gravin, de liefde van haar leven en een meisje dat ze ontmoet op vakantie? Wat is de rol van de Loup, de chauffeur van de gravin? Heel veel vraagtekens die als puzzelstukjes in elkaar vallen op het einde van het boek. Toch zijn er ook een aantal stukjes van een nieuwe puzzel die zich hebben laten zien en ik kijk er naar uit om ook die binnenkort te mogen leggen.
Dit boek is in mijn ogen een prachtig verhaal en een absolute aanrader voor iedereen die van boeken, kastelen en geheimen houdt.