Parel die elke pagina waard is

Vossen Vossen
17 mrt 2025

Het is altijd vreselijk als je aan het einde komt van een steengoed boek. Dan eindigt de wereld waar je een tijdje in hebt doorgebracht. En dat is zeker zo bij deze trilogie. De wereld van Danny Ryan was de afgelopen drie boeken mijn leeswereld. In dit laatste boek kon ik me ook weer het leven van Ryan in Las Vegas helemaal voorstellen. Don Winslow schetst een scherp beeld van de personages, locaties en situaties. Een meeslepend verhaal. Ik had het niet erg gevonden om nog een paar honderd pagina’s in Winslow's wereld rond te lopen.

Toen ik begon aan het eerste boek, was ik meteen onder de indruk. Het voelde als een van de beste boeken die ik in jaren had gelezen. Dus besloot ik gelijk door te gaan naar boek twee, die ik al net zo moeilijk weg kon leggen. En vervolgens boek drie. Ook dit derde deel had voor mij geen enkele dip. Elk hoofdstuk bleef boeiend en spannend.

Dat Winslow ieder boek in deze trilogie continu boeiend weet te houden, is al ontzettend knap. Nergens voorspelbaar of eentonig. Het blijft spannend tot het laatste hoofdstuk die ik overigens sterk de trilogie vond afsluiten. Kortom, een parel die het elke pagina waard is.

Meer recensies van Vossen