Don Winslow

Artikelen 1 Newsroom 1 Spots 3 beschrijving bewerken

Don Winslow (1953) werd geboren in New York City tijdens de nacht van Halloween. Door het werk van zijn vader bij de US Marines, had Winslow de meeste havens van de Amerikaanse oostkust bezocht toen hij een jaar of zes was. Hij groeide op in Warwick en in South Kingstown. Als kind werkte hij mee aan radiocommercials en speelde toneel bij het Theatre-by-the-Sea in RI. Hij wist best dat hij geen acteur wilde worden maar de ervaring hielp hem later zich in een studentenbaan te bluffen: het leiden van een theatergroep voor de Ford Foundation. 

Vervolgens werkte Winslow als analist voor Forensic Anthropology. Zijn werk omvatte het begeleiden van getuigen in brandstichtings- en fraudeprocessen. Het bedrijf stortte een jaar later in elkaar en hij ging freelance werken. Hij zat op een zaak toen hij De dood en het leven van Bobby Z  (1997) schreef. Het boek ontstond grotendeels in de forensentrein tussen San Juan Capistrano en het centrum van LA.

Winslow ontving vele prijzen voor zijn boeken, waaronder in 2012 de Raymond Chandler Award. Zijn boek Savages (2010) werd in 2012 verfilmd.Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / De Grens - Don Winslow
09 juni 2019 31 reacties
Readers Café / Readers' Picks: Summer Reads
12 juni 2018 5 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken