vlot lezende historische roman / familiesaga
Oosterlicht is het eerste deel van een reeks nl. "de vier windstreken" van Lorna Cook.
In het eerste deel maken we kennis met Lamorna die na jaren afwezigheid terugkeert naar haar ouderlijke huis, het landgoed Trelenna. Het landgoed verkeert in vergane glorie en ze treft er haar jongste zus die de wens koestert het in ere te herstellen. Zelf gaat ze gebukt onder een recent relationeel trauma en meent ze aanvankelijk niet ten volle deel te willen uitmaken van dit renovatieproject. Toch helpt ze haar jongere zus met de aanzet en zo duikt ze in de archieven.
Het is in die archieven dat ze stuit op een dagboek van Issey Trelenna. Dit wordt dan de tweede verhaallijn in het boek, die zich afspeelt in het verleden rondom de 2e wereldoorlog in Singapore. Hier komt het verhaal dan echt goed op dreef en leg je het boek niet meer zomaar terzijde.
Beide verhalen worden door Lorna Cook mooi tot één geheel verweven, het is algemeen een prachtige roman die vlot wegleest en smaakt naar meer. In de epiloog wordt al een tipje van de sluier opgelicht naar deel twee.
Voor de liefhebbers van het genre historische romans/ familiesaga's.
Voor de liefhebbers van het genre historische romans/ familiesaga's.