Caramba wat een fijn zomerverhaal!
Bellagio is eerste deel van De Alfa-vrouwen trilogie van Nan Adams. Dit is het pseudoniem voor Nannet van der Ham die zich naast een carrière als lifestylecoach en het uitbrengen van lifestyleboeken later besloot te oriënteren op haar meisjesdroom: romans schrijven. Deze worden door eerdere lezers positief onthaald en meer dan eens wordt er een vergelijking met Lucinda Riley gemaakt.
We treffen eerst Geraldine op het verjaardagsfeest van haar honderdjarige overgrootmoeder Béatrice, alwaar ze wordt overrompeld door een telefoontje van Sotheby’s over het opduiken van een oude familiewagen, de Caramba. De oldtimer die de rode draad vormt doorheen het verhaal dat volgt. Geprikkeld door het telefoontje besluit Geraldine haar Nonnina Béatrice te bevragen en wat volgt is een duik terug in de tijd en het bewogen levensverhaal van de jonge Béatrice.
Het verhaal kent verschillende wendingen en doet quasi evenveel locaties aan terwijl het een bijzonder familiegeheim uitspit. Waar het ongedwongen begon, worden banden gesmeed voor het leven. Het leven wordt lang niet alleen rooskleurig geschetst en gaandeweg ontpopt Béatrice zich als alfavrouw. Vervelen doet het relaas hierdoor nooit, waardoor je het vlot in één middag kan uitlezen. Het voldoet dus zeker ruimschoots voor aangename zomerlectuur.
De cover van de paperback houdt de belofte in van een zomers verhaal en heeft deze belofte zeker ingevuld want dit was de uitgelezen periode om dit werk te lezen. De schrijfstijl is erg vloeiend en de spanning voldoende om je ook nieuwsgierig te maken naar de volgende delen van deze trilogie.