De derde Wereldoorlog

weinsoldner 27 januari 2022
2034 is geschreven door twee voormalige Amerikaanse militairen. Ackerman die als marinier onder andere gevochten heeft in Irak en Afghanistan. En Stavridis die meer dan 30 jaar bij de marine gediend heeft.

Het verhaal speelt zich af in de zeer nabije toekomst. En het zijn de voorspelbare tegenstanders die we ook vandaag kennen, te weten China, Rusland en Iran. Het boek begint met een overrompelende Chinese cyberattack en borduurt voort op een Chinees technologisch overwicht en Amerikaanse arrogantie die blindelings vertrouwen stelt in haar eigen technologische ontwikkeling.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen maar het haalt toch niet het niveau van bijvoorbeeld Clancy’s “Rode storm”.

Meer recensies van weinsoldner