Indrukwekkend boek om indrukwekkende gebeurtenissen een plaats te kunnen geven!
Dit op het eerste zicht leuk en avontuurlijk prentenboek is eigenlijk een therapeutisch verhaal voor kinderen met Post Traumatisch Stress Stoornis (PTSS). Via een downloadcode krijg je een uitgebreide handleiding met een korte doch volledige theoretische uitleg over PTSS, en concrete oefeningen voor elke stap in het verhaal.
Want elk nieuw avontuur in het boek kenmerkt een nieuwe fase in het verwerkingsproces van het trauma: van het leren stoppen van flashbacks tot het terug in contact brengen met het lichaam, het installeren van corrigerende cognities en het verhogen van het gevoel van controle, waardoor de jongen uiteindelijk de angst in de ogen kan kijken. Je leeft echt mee met het personage, knap gedaan!
Dit alles met de warme, stevige ondersteuning van de draak in het verhaal; een mooie symbool voor de hulpverlener. Ik wens echt iedereen zo'n stevige hulpverlener toe bij dit stevige proces!
Een waardevol verhaal om te lezen, herlezen en verwerken met het kind; in kleine stapjes en op zijn tempo.
Tekst van Doris D'Hooghe en dochter Frauke Heyde. Sprekende illustraties van Chris Vosters.
Uitgegeven bij Garant Uitgevers.