Betoverend mooi!
Dit boek ligt al eventjes bij mij en is echt een van mijn favorieten geworden! Zo magisch geïllustreerd door @floredeman_illustration, om lekker lang naar te kijken, en met een prachtig filosofisch verhaal van @femkevanbelle_ om samen over na te praten!
'Kamertje ikke' vertelt het verhaal van twee kinderen die je meenemen op een reis door hun innerlijke binnenwereld: van de dromerige, rustgevende wereld van de jongen tot het kleurrijke, bruisende rijkdom van het meisje. Een verhaal over jezelf mogen zijn, introvert of extravert, over de wereld ontdekken of dromerig genieten van de kleine, magische zintuiglijke dingen rondom je. Over vriendschap en elkaar zien en waarderen zoals je ècht bent. Prachtige boodschappen voor kinderen om te leren; dat verschil er mag zijn. En dat is niet zo gemakkelijk, dus erg waardevol dat er zo'n mooie boeken zijn die hier op een speelse manier op ingaan.
Op het einde wordt de lezer uitgenodigd om over zijn eigen innerlijke wereld te reflecteren. Geen gemakkelijke opdracht want dit vraagt dat je kunt kijken naar je eigen gedachten en emoties. De meeste kinderen kunnen dit vanaf ongeveer 8 jaar (dus niet vanaf 4 jaar zoals dit boek vaak aangeraden staat in winkels). Voor kinderen van 8-12 jaar is dit boek echter een prachtig hulpmiddel om hierover samen in gesprek te gaan; ook in de klas!