Topboek!
Hét boek dat nog ontbrak voor zowel beginnende als ervaren therapeuten!
Bizar eigenlijk dat er zo weinig (Nederlandstalige) boeken bestaan rond (zelf)regulatie van de therapeut en (co-)regulatie van de cliënt. Want hoe blijf je afgestemd als je als therapeut zelf in iets geraakt wordt of de cliënt overspoeld is of teveel in zijn hoofd zit?
Er bestaan wel boeken hierover vanuit elk hun eigen richting maar deze info komt vaak niet tot de andere therapeuten (of word meewarig bekeken).
Dit mooie integratieve boek van Puck van Groningen combineert vlotjes theorieën vanuit verschillende richtingen met jarenlange praktijkervaring, en brengt dit op een eenvoudige en aangename manier (ook een kunst!). Steeds uiteraard afgewisseld met concrete, direct toepasbare oefeningen voor de therapeut en de cliënt. Ook heel boeiend hoe ze dit concreet maakt met foto's! U merkt het, ik ben fan!
Wanneer je dit boek leest, lijkt het bevreemdend dat dit nog niet de basis is van alle therapie-opleidingen! Ik hoop heel erg dat hier verandering in komt met dit topboek!