Puffin Island, here I come!!

Wendy Van Speybroeck Wendy Van Speybroeck
25 mrt 2025

'Zin in Feelgood' gaf me de opportuniteit om 'Een ansichtkaart van Puffin Island' te lezen van Christie Barlow.

Een Feelgood met geheimen, nieuwsgierigheid, uitdagingen en verwachtingen.

Wanneer de ex van Verity met zijn nieuwe partner rechtover Verity komt wonen, is het dagelijks opboksen tegen de confrontatie.
Daarop besluit Verity om haar woonst onder te verhuren en 6 maanden op trektocht te gaan met haar vriendin.
Door een opmerking van de postbode maakt ze de oude versleten brievenbus open en ontdekt ze een oude briefkaart uit Puffin Island, met beperkte boodschap gericht aan haar oma. Een eiland dat ze 'kent' uit de vele verhaaltjes voor het slapen gaan, verteld door haar oma.

Door samenloop van omstandigheden leidt haar trektocht eerst via Puffin Island.
Ze maakt er kennis met de eilandbewoners, hun jobs, onderlinge strubbelingen, verdrieten en geheimen.
Én ze gaat op zoek naar de échte boodschap en de geheime afzender vanop de ansichtkaart...
Ondertussen zorgen de getijen en de bijhorende gevaren voor strubbelingen onder de bewoners en moet er gestemd worden.

Een verhaal dat zeer vlot geschreven is, zoals we van Christie Barlow gewoon zijn. Het leest als een trein en geeft je zin om zelf naar Puffin Island te vertrekken.

Een absolute aanrader voor wie fan is van feelgood, geheimen ontrafelen en meeleven met eilandbewoners

#zininfeelgood
#christiebarlow