Love at First Knight

Wendy Van Speybroeck Wendy Van Speybroeck
26 mrt 2024

Een Feelgood voor wie LARP aanbidt, gecombineerd met 'Enemy-to-Lover'-concept.
Zeer opvallend boek en aantrekkelijk door zijn vrolijke roze cover.
#worldofromanceboekenlounge verraste mij met dit boek, welke compleet anders is dan de meest gekende feelgood-boeken.

Daisy Hastings is een eenvoudige jongedame dat in het normale leven veel moeite heeft met het maken van rechtstreekse sociale contacten en het liefst wilt verdwijnen in de massa.
Samen met haar tweelingbroer Sam en hun ouders beoefenen ze LARP (Live Action Role-Play). Eens zij zich getransformeerd heeft in haar rol als strijdster Alenthaea, komt haar zelfvertrouwen sterk naar boven en kan ze haar mannetje staan.
Door middel van een sollicitatie, aangestuurd door haar papa, zal ze enkele weken kinderen opleiden in het LARP-gebeuren met een paar mannelijke collega's.
Ze is dus aangewezen op haarzelf om toch zelfstandig te moeten functioneren wat betreft sociale omgang. Want ze kan geen 24u per dag de sterke Alanthea zijn....
En haar collega Teddy Fairfax is nu niet direct de eenvoudigste persoon wat dat vergemakkelijkt.

Mijn leeservaring met dit boek was zeer moeilijk. Enerzijds mooi om te lezen hoe moeilijk het is voor sommige mensen die niet de sociale vaardigheden bezitten en zich afzonderen van de maatschappij.
Anderzijds... voor mij een zeer weerhouden aangezien ikzelf totaal geen binding heb met LARP en dit vooral de hoofdmoot is in het boek.
Er zullen absoluut leesfanaten zijn die van dit genre houden!

Meer recensies van Wendy Van Speybroeck