Als ‘met een lach en een traan’ niet eens de lading dekt (4,5 ⭐️)

WendydeLiefde WendydeLiefde
29 mrt 2024

'Mijn hart in jouw handen' van Marieke Douwes-Fransz vertelt het verhaal van Esmeralda. Zij runt met veel plezier cadeauwinkel De Smaragd, waar ze onder andere edelstenen en dromenvangers verkoopt. Wanneer haar vroegere crush, Mark, haar winkel binnenstapt zet dat haar wereld op zijn kop. Voor Mark geldt hetzelfde, al zit hij daar eigenlijk helemaal niet op te wachten. Hij is een snelle jongen die houdt van geld, mooie vrouwen en luxe.

Esmeralda valt wederom als een blok voor Mark en dit keer is het wederzijds. Maar de timing kon niet slechter. Haar leven staat op het punt in een heftige achtbaan te veranderen.

Lieve Marieke, sinds Klavers ben ik al fan van je, en vanwege de dubbele laag van Mijn hart in jouw handen maakte je me éxtra nieuwsgierig naar deze nieuwste parel. En een parel werd het. Poh. 'Met een lach en een traan' dekt niet eens de lading. Je zuigt de lezer helemaal de wereld van de hoofdpersoon in, de hoofdpersoon die een deel van jouw eigen verhaal vertelt.

Ik probeerde vaart te minderen tijdens het lezen, want ik wílde helemaal niet loslaten. Vandaag sloeg ik het boek dan toch echt dicht. Met een diepe buiging naar de auteur. Meerdere keren lachte ik hardop om je droge humor (‘Wil je je kist van licht of donker hout?’ in de context van wat mannengegeit, heeeerlijk). En meerdere keren kwam je zo dichtbij de realiteit dat het kippenvel ervan op mijn armen stond (‘We zitten in stilte aan haar bed, allebei in eigen gedachten verzonken’). Je hele hart en ziel zit in Mijn hart in jouw handen. Dat proef je. Uit je bijna poëtische woordkeuze. Maar ook uit de verfrissende verhaallijn, waarbij Esmeralda en Mark elkaar al relatief vroeg in het boek vinden en je daarmee als lezer nog alle tijd hebt mee te genieten van de niet alledaagse, ontluikende liefde.

'Het boek dat er moest komen', stond ooit in een review van jou. Datzelfde gevoel overheerst nu bij mij. Voor jou ben ik dankbaar dat je dit 'kindje' hebt kunnen uitbrengen. En ik weet zeker dat het het hart van vele lezers laat kloppen.

Meer recensies van WendydeLiefde