Verlangen naar de zee.. of toch maar niet?

WitteveenLC WitteveenLC
30 apr 2025

Uitgekozen door Vrouwenthrillers x de Crime Compagnie om dit boek te lezen en een recensie achter te laten.

In Badgasten neemt Liz Ouwens ons mee naar de plaats Bergen en een strandtent. Een mooie plek aan de kust, waar de zon schijnt, de zee lonkt en de spanning langzaam opbouwt. Wat ontspannen begint, verandert in een broeierige cocktail van geheimen, jaloezie en onderhuidse dreiging.

De schrijfster weet de sfeer treffend neer te zetten. De personages zijn zorgvuldig opgebouwd, ieder met hun eigen verleden en motieven, waardoor je twijfelt aan ieders oprechtheid.

De plot ontvouwt zich in een rustig tempo, maar met genoeg twists om je nieuwsgierigheid vast te houden. Liz Ouwens speelt daarbij met perspectieven en weet de lezer telkens op het verkeerde been te zetten (je denkt dat je het weet... maar dan... o nee, toch niet).
Dit boek niet in 1 ruk uit kunnen lezen. En door de twists in het verhaal (verhaallijn uit heden en verleden en verschillende perspectieven) soms wat lastig weer de draad op te pakken. Ondanks de tussenpozen van lezen, wilde ik wel steeds verder lezen. Dus daarom voor dit boek 4 sterren.
Kortom: een meeslepende, sfeervolle thriller die je doet verlangen naar de zee – en tegelijk blij maakt dat je veilig thuis bent.

Meer recensies van WitteveenLC