Zit vernuftig in elkaar. Mooi omschreven setting

Wouter van Schagen 09 november 2024
Verval van een buitengebied en nostalgie naar een succesvollere tijd spelen een belangrijke rol in deze roman. Het verhaal zit vernuftig in elkaar; het is onduidelijk wie nu precies de focalisator is en dat geeft het verhaal spanning. Doordat je steeds vanuit andere perspectieven leest, krijg je een steeds beter beeld van een samenleving die ooit heel hecht was, maar nu vooral elkaar vanaf een afstandje in de gaten houdt. Ondertussen weet je als lezer dat de twaalfjarige Ferdi Heijen is verdwenen. Ik vind het knap hoe Max Hermens al deze perspectieven zo mooi heeft vervlochten. Uiteindelijk weet je als lezer het meest en blijven de bewoners van het buitengebied onwetend achter.
Jammer dat deze roman nog helemaal niet is opgepakt door de kranten. Vier sterren, met name door de mooi beschreven setting.

Meer recensies van Wouter van Schagen