Sterk als een Leeuw is het verhaal van David, Een reis om alle stukjes te vinden om de puzzel van wie ben ik compleet te maken.
Wie is David Samwel? Ik hoor het je je zelf afvragen.
David is als baby bij een tempel in Thailand te vondeling gelegd,
Helemaal alleen in de nacht, het maanlicht weerkaatsend in zijn heldere ogen, die als 2 sterren naar boven kijken,
wachtend op de zonsopkomst wanneer hij daar aan de voet van de tempel ontdekt werd.
Hij werd Singha genoemd, het Thaise woord voor Leeuw. Dat David een Leeuw is heeft hij wel bewezen.
Dit boek gaat over zijn reis, vanaf het zuiden van Thailand tot in het oosten van Nederland,
Waar hij opgroeide met een een belangrijke vraag; Wie ben ik? Waar kom ik vandaan?
David begint met het opschrijven van zijn gedachten, als een dagboek schrijft hij deze van zich af,
Als je je nergens echt thuis voelt, als alle prikkels teveel zijn, wat kan je dan nog doen?
Wat houdt je dan op het einde nog over? Jezelf. Je eigen gedachtes, je eigen lichaam.
En dit is dan ook precies waar David zich op focust; zijn lichaam.
Sommige mensen gaan juist meer eten om tevreden te zijn met zichzelf, David niet,
David is steeds minder gaan eten, steeds een kleinere kledingmaat, en dat alles in het geheim.
Geen geheim voor zichzelf, hij wist precies wat hij deed, maar geheim voor de buitenwereld.
Denkend dat zijn partner Thomas, zijn ouders, en zijn vrienden niks in de gaten hebben.
Maar uiteindelijk valt het doek; anorexia nervosa.
Hulp accepteren is moeilijk, maar als je ziet waarom je partner, je ouders, je willen helpen, dan sta je dit toe.
Samen verder komen, 10 stappen vooruit, 5 stappen terug, een gevecht door bergen en dalen, vallen en opstaan.
Het is een moeizaam proces, maar David schroomt er zich niet voor om alles met de lezer te delen,
De bakjes vla die door de lucht vliegen als Thomas net even een verkeerde snaar raakt,
De vele mooie reizen die hij samen met zijn ouders maakt, om tot rust te komen,
om te ontdekken of een andere plek een verandering teweeg kan brengen, om samen te zijn.
Als lezer voel je je lichaam het ene moment vol liefde gieren, om vervolgens weer vol verdriet te zijn.
Sterk als een Leeuw is het verhaal van David,
David is als baby bij een tempel in Thailand te vondeling gelegd,
En dit is dan ook precies waar David zich op focust; zijn lichaam.
Maar uiteindelijk valt het doek; anorexia nervosa.
De vele mooie reizen die hij samen met zijn ouders maakt, om tot rust te komen,
Sterk als een Leeuw is het verhaal van David,