Verrukkelijk spannend

Yana P 29 augustus 2020

In deel één van de Kingserie maken we kennis met King en Doe. King besloot al op jonge leeftijd om samen met zijn beste vriend Preppy een drugsimperium uit te baten. Op latere leeftijd maakt hem dit dan ook een van de gevaarlijkste criminelen. Doe is een meisje dat op een dag wakker wordt met geheugenverlies en niet meer weet wie ze is. Wanneer ze naar de politie gaat voor antwoorden, blijkt dat niemand haar heeft opgegeven als vermist. Er zit dan ook niets anders op dan overleven op straat. Wanneer ze met haar vriendin Nikki naar een feestje gaat om iemand te vinden die voor haar wil zorgen, kruist haar pad met dat van King. Op dat moment had Doe nog geen besef wat voor een impact dit ging hebben op haar leven.

King is niet het typische feelgood-boek met een rijke miljonair die alles doet voor een vrouw die hij bemint. Het verhaal bevat geweld, moorden, verkrachtingen en nog veel meer waar het haar op je armen van overeind komt te staan. Het laat niets van de gruwelijke details achterwege. Het voelt écht aan. Er wordt niets mooier gemaakt dan dat het is. Het is daardoor anders dan andere boeken in het new adult genre. Er is veel meer actie en spanning aanwezig, waar ik wel voor te vinden ben.

De schrijfstijl is ongelofelijk vlot. Het voelde alsof ik een toeschouwer was en ik echt in het boek zat. Ik heb meegeleefd met de personages. Dit kwam ook doordat het boek uit het standpunt van zowel King als Doe was geschreven. Hierdoor leer je de personages los van elkaar kennen en wat ze apart voelen en denken.

King heeft me in de greep genomen en niet meer laten gaan tot het verhaal uit was. Ik heb gelachen, gehuild en gegruweld met het verhaal. Ik kon het boek maar niet wegleggen. Het open einde zorgde er dan ook nog eens voor dat ik snel aan het tweede deel ben begonnen.

Meer recensies van Yana P