Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Zusjes en een kasteel in Frankrijk

Jose Vriens 10 december 2014 Auteur
Hoe ver ga je voor het geluk van je zus? Een vraag die Maja krijgt voorgeschoteld door haar zus Isolde. Een aanranding is het begin van een grote verandering in het leven van Maja. Als het in Nederland niet loopt zoals ze wil - ze raakt haar baan kwijt en haar zus vraagt of ze draagmoeder wil zijn - vertrekt ze samen met haar vriend Giel heel onverwacht naar Frankrijk om daar een kasteel te gaan beheren. De vraag van haar zus en haar eigen twijfels daarover, neemt ze echter met zich mee. Giel reageert nogal geschrokken en paniekerig op Isoldes voorstel. Hij heeft tijd nodig - is bezig met zijn afstuderen, wil nog heel veel van de wereld zijn - en neemt die ook ruimschoots. Opnieuw neemt Maja een overhaaste beslissing.
Een mooi verhaal, treffende beschrijvingen, helaas blijven de twijfels en gevoelens van Maja aan de oppervlakte. Er wordt niet dieper op in gegaan zodat je je niet echt met haar kunt vereenzelvigen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jose Vriens

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.