Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Mid Zomer-evaluatie 2022

op 07 juli 2022 door

Blijkbaar is het rond juni/juli  tijd voor de Mid Year Freak Out, de lijst met vragen die je terug laat kijken op het halve leesjaar en vooruit laat kijken naar de tweede helft van het jaar. Waarom dit zo nodig een Engelse titel moet hebben? I don't know !Ik heb er mijn Hollandse draai aan gegeven en heb even terug gekeken, en kijk ook even vooruit, al is dat vooruit kijken niet écht mijn ding, want ik lees en beleef het verhaal in het hier en nu,... en ben dan even flink van de wereld af. 

Maar toch... de vragen: 

Je favoriete boek van het jaar tot nu toe
Mijn meest favoriete boek tot nu toe over 2022 is De laatste brief – Rebecca Yarros. Zo ontroerend, maar ook zo van deze tijd. Echt... zo'n aanrader !

Beste vervolg van een serie
Ik lees een serie altijd in zijn geheel. Ontbreken er nog delen, omdat die nog niet zijn verschenen, dan begin ik nog niet aan deze serie. Dus hier geen vervolgen op een begin van een serie. Pas als het laatste deel is verschenen, dan begin ik aan boek 1 en lees de serie achter elkaar, zodat ik in het verhaal blijf zitten en ik alle rode bij-draden kan volgen tot het eind. Ook lees ik ze altijd op volgorde, begin met deel 1

Slechtste boek tot nu toe
Hmmm, ik heb niet écht slechte boeken gehad. Ik ga op mijn gevoel af, soms lees ik vooraf recensies, maar als ik daarin lees over oorlog, of sadisme bij thrillers, dan begin ik er niet aan.

Vraag mezelf af: wat is een slecht boek? en wat is bijv een slechte presentator (zag er gisteren één bij renz op rtl4, maar is hij slecht? of is hij misschien anders opgevoed? of is hij goed opgevoed en blijft hij in zijn pubertijd hangen? En weet je... dat mag... als we allemaal konden leven volgens het principe: Leven en Laten Leven... zou de wereld veel rustiger, liefdevoller, gezelliger rond draaien. Hoefden we geen uren lang op tiktok of twitter of andere kanalen ons gal te spuien, weer te reageren op de uitgekotste gal van de ander... kijk eens hoeveel tijd er over zou blijven om een goed boek te lezen? Of een leuke studie op te pakken... een interessante website te maken over jouw bijzondere hobby. 

Grootste teleurstelling
Ben niet snel teleurgesteld, het is wat het is… soms mooi, soms ontroerend, en soms… mwah…
en heel soms vind ik de filmuitvoering van het verhaal beduidend mooier dan het boek... ik had dit met Harry Potter, en met de serie Brighterton. 

Grootste verrassing
Nogmaals: De laatste brief – Rebecca Yarros, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog wel een mooie onverwachte verrassing aan zit te komen als dit boek verfilmd gaat worden.

Nieuwe favoriete auteur
Mary Schoon, een oud thema (streekromans) in een nieuw modern jasje.

Nieuwste fictional crush
Geen idee wat je hiermee bedoelt

Boek dat je aan het huilen maakte
Écht huilen? Nee, sorry, maar ik kan wel heel erg ontroerd raken door een super mooi ontroerend boek. Pay it forward, bijv. of zoals hier boven al aangegeven: die laatste brief, het gaat dan niet verder dan een traantje wegpinken... en moet ik echt even een paar dagen wachten tot ik het volgende boek weer ter hand neem.

Boek dat je blij maakte
Elk boek maakt me blij ! Ik ben blij dat ik kan lezen, al is het dan dmv een E-reader. Net weer bij de oogarts geweest, alles stabiel, geen grote problemen, dus echt een weelde dat je als grijze duif nog goed kunt lezen, goed kunt horen, goed kunt wandelen, trappen op en af kunt lopen, zelfs nog kunt fietsen. Dat maakt me al super-blij ! en dan blij een boek lezen... 

Een grappig boek
Die miste ik in het overzicht… een boek waar je hartelijk om kunt lachen… 
Echt, heel lang geleden dat ik een heel grappig verhaal heb gelezen, waarbij ik tranen met tuiten kan lachen. Licht misschien aan de door mij gekozen genres? 

Het mooiste boek dat ik kocht
Ik ben een echte zuinige Hollander, ik koop geen boeken, maar leen via bibliotheek of via Kobo Plus. Wel heb ik een abo op BC, maar hier kan ik niets uitkiezen, ik krijg ze toegestuurd. Meestal zit er wel 1 of 2 boeken bij die ik goed vind en moeten wachten tot ik het tijd vind om ze ter hand te nemen.

Nieuwe boeken waar je naar uitkijkt
Eigenlijk toch wel het afsluitende boek van Pa Salt… ik wil toch wel graag weten hoe één en ander in elkaar zit. Alhoewel ik het laatste deel, van de zevende zus, the missing sister, niet het beste boek vond (integendeel...) vraag ik me af hoe Pa Salt aan al die mooie dochters kwam. 

Nog te lezen voor het einde van 2022
Ik heb, in tegenstelling tot veel andere Hebbanners, geen strakke plannen uitgeschreven op papier, of uitgezocht en op volgorde gezet op mijn leesplank of gewoon op de grond in de buurt van de bank opgestapeld. Nee... alle 10.000 boeken zitten op 5 vierkante centimeter in mijn desktop, met een backup op een kleine usb-stick. Is mijn boek uit, dan speel ik een spelletje. Ik open op de computer de gehele voorraad boeken, kies een begin letter uit, bijv. de K van Karel, en dan ga ik tussen de auteurs wier achternaam begint met een k op zoek naar een leuk boek. Op deze manier is voor mij ieder boek weer opnieuw een cadeautje.

Tot zover mijn Mid-Zomer overzicht 2022, maar de komende tijd komt er even niets van lezen, want...
1) de komende week van maandag t/m vrijdag de mooiste, groenste, zwaarste, Vierdaagse, nl. de Cantharel-4-daagse in Apeldoorn. We lopen door het groene bos, door zand en over duin, richting kootwijk, richting loenen en Rhenen en Arnhem, we lopen rond Paleis het Loo en door tot barneveld, oftewel we gaan in de vier windstreken om Apeldoorn lopen, door bos en over hei, zandvlaktes en zandverstuivingen, langs runderen en schapen. Om 5 uur opstaan, om half 6 starten, en tegen de avond zeker niet voor 4 uur terug bij de start, waarna nog naar huis gelopen moet worden. Op vrijdagavond, om 18.00 uur, als het hek dicht gaat, zijn we gesloopt.
en dan meteen de zaterdagmorgen examen voor het gidsendiploma in de mooiste Apentuin van Nederland.

Nee, van lezen komt even niets, hooguit lezen hoe ik blaren moet verzorgen, of hoe ik vermoeid en wel op tijd op mijn examen kan komen.

Maar je hoort mij niet klagen !!! Eindelijk weer wat reuring in de Duiventil... 

 

 



Reacties op: Mijn Mid Zomer-evaluatie 2022

Gerelateerd

Over

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is een hopeloze romanticus en liefhebber van dingen als chocolade...