Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een kleine verrassing - Hendrik Groen

op 26 december 2019 door

Het kerstkind

Oude mensen vertellen graag over vroeger, ook Hendrik Groen. Hendrik herinnert zich nog een heel bijzondere kerst van zo’n jaar of tien gelden. Goede vriend Evert zou een borreltje komen drinken en nam een kleine verrassing voor Hendrik mee. De verrassing bleek niemand minder dan kindje Jezus te zijn!

Een kleine verrassing is weer een ouderwets gezellig en herkenbaar Hendrik Groen verhaal. Dit keer worden de streken van Hendrik en Evert afgewisseld met luizenmoedertaferelen en optredens van agenten uit het team van Baantjer en Gert Verhulst.

Op weg naar Hendriks flat stopt Evert voor een sanitaire stop bij een basisschool. Bij de kleine wc-tjes ziet Evert een kinderwagen staan. Voordat hij er goed en wel over nagedacht heeft (dat heb je wel eens als je ouder wordt) rijdt hij de wagen naar buiten. Evert en Hendrik willen maar wat graag het kindje bij de wanhopige ouders terugbrengen, maar dat gaat zo maar niet.

8c42c678189ffaf562e4f92bb1ea9f17.jpgHet verhaal bestaat uit korte hoofdstukjes en wisselt steeds van perspectief. We stappen bij Hendrik naar binnen, de ouders van het vermiste kindje, het politiebureau en de school. De personages die we ontmoeten zijn goed uitgewerkt maar ze zijn wel erg cliché: de simpele vuilnisman, de bitch van een directrice, de ik-sta-graag-op-de-voorgrond burgemeester, de irritante nieuwsgierige en bemoeizieke buurvrouw en de brutale hang- en scooter Marokkaan. Het verhaal zelf was erg voorspelbaar en het slot had wat mij betreft wat beter uitgewerkt mogen woden.
Het bijzondere aan mijn exemplaar van dit boek is dat niet alleen de baby spoorloos is, maar ook de vader. Op bladzijde 25 is het woordje vader zo goed als verdwenen. Zo hier en daar in het boek zijn meer letters vervaagd.

Het verhaal krijgt van mij drie fonkelende gele kerststerren. Wat gelijk staat aan een voldoende. Het is een vermakelijk verhaal, goed voor hier en daar een glimlach, maar de Tena lady’s kunnen in de kast blijven liggen.

Foto's

De deelnemers van de bingo kregen Een kleine verrassing bij de koffie!

Hendrik Groen heeft de luiers wel nodig....



Reacties op: Een kleine verrassing - Hendrik Groen

Gerelateerd

Over

Hendrik Groen

Hendrik Groen

Hendrik Groen publiceerde drie dagboeken, Pogingen iets van het leven te maken, ...