Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Rust en Vreugd - Hendrik Groen Deel 1

op 11 november 2021 door

Een middagje Rust en Vreugd op Groot Hoogwaak

Hendrik Groen heeft een nieuw boek geschreven. Ditmaal speelt het verhaal zich niet in een verzorgingshuis, maar op een volkstuincomplex af. Naast het maaien van het gras, snoeien van de heg, zaaien van de snijboontjes en het verpotten van de fuchsia’s maken de tuinders graag een praatje met elkaar. Ze lijken wel wat op Diana en Frans, de gezellige tuinders van Groot Hoogwaak!

Op dit moment werken de sterkte mannen van de technische dienst hard aan een rolstolvriendelijke moestuin. Jammer dat de negentigjarige meneer Van Beek, uit het verhaal van Hendrik Groen, niet in dit verzorgingshuis in Noordwijk woont. Dat zou een hoop gevaarlijke valpartijen schelen!

Omdat er op Groot Hoogwaak veel Hendrik Groen fans wonen trakteerden Diana en Frans, ter ere van het verschijnen van Hendriks nieuwe boek, de bewoners op lekkere op cakejes. Gebakken door Emma, Roos en Meyra, drie dames van volkstuinencomplex ‘Rust en Vreugd’! De dames hadden de cakejes versierd met de fuchsia’s van meneer Van Beek en enkele boomblaadjes van voorzitter Van Velsen (meer kon hij natuurlijk niet missen).

Om de rolstoelmoestuin van verse mest te voorzien kwam pony Bojente op bezoek. Bojente produceert 4 kruiwagens vol in de week!  Dus als de leden van volkstuinencomplex ‘Rust en Vreugd’ hun rozen willen bemesten kunnen ze de pony een middagje komen lenen.

Om het nog gezelliger te maken dan het al is op de woongroep organiseerde Hetty een verloting, waarbij drie felbegeerde Henrik Groen-tassen te winnen waren.

Nu hopen de bewoners en zorgmedewerkers dat Sinterklaas dit nieuwe boek van Hendrik komt bezorgen. Mocht iemand de goede man toevallig spreken? Hetty heeft haar charmante gele regenlaarzen (waar lekker veel in kan!) alvast bij de moestuin neergezet!

------------------

Een week later bracht Sinterklaas het boek naar Groot Hoogwaak https://www.hebban.nl/spot/boeken-met-een-ster/nieuws/rust-en-vreugd-hendrik-groen-deel-2



Reacties op: Rust en Vreugd - Hendrik Groen Deel 1

Gerelateerd

Over

Hendrik Groen

Hendrik Groen

Hendrik Groen publiceerde drie dagboeken, Pogingen iets van het leven te maken, ...