Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Celesta Leest! maandoverzicht | April 2020

op 29 april 2020 door

Stond vorige maand voornamelijk in het teken van ongeloof en toch wel een klein tikje angst her en der, inmiddels is er rust en dringt het tot me door dat we met z'n allen in het 'nieuwe nu' zijn beland. Het is bizar, voelt soms heel gek en hoe gaan we toch die 1,5 meter afstand (toestand!) in acht nemen wanneer we, gefaseerd, steeds weer wat meer mogen? Als we dat al mogen. Overigens ben ik daar eigenlijk niet zo heel erg mee bezig, is dat raar? Ik lees weinig sociale media en nieuwssites, kijk alleen het journaal en probeer niet teveel te denken aan 'wanneer kan alles weer' (dat duurt nog heel lang) of 'wanneer kunnen we weer meer' (ook dat duurt lang). Ik werk zoveel mogelijk vanuit huis en bezoek mijn familie en vrienden voornamelijk via Facetime. Toch fijn dat dát kan!

In de tussentijd proberen mijn gezin en ik gezond te blijven en kijk ik naar de dingen die ik wél allemaal heb. Zoals een hele stapel (lees: kast) vol prachtige boeken en deze fijne plek om mijn liefde voor letters samen met jullie te delen. En dat kan gewoon zónder hygiënische doekjes, plastic schermen en mondkapjes. Even geen Corona nu, we duiken in mijn leesmaand van april!

15. Naar de overkant, Santa Montefiore

April begon leestechnisch gezien bijzonder goed! Ik starte stiekem al een paar dagen eerder - eind maart - met het nieuwste boek van Santa Montefiore voor de meeleesmaand in april. Eerder las ik al eens twee boeken van deze schrijfster en één van mijn goede leesvoornemens begin dit jaar was om meer van haar te lezen. Ik vind haar een goede schrijfster en ze heeft zoveel geschreven, dus ik heb aardig wat in te halen, maar haar nieuwste titel trok me en leek me dan ook een mooi boek voor de meeleesmaand.

Wat heb ik genoten van haar nieuwste boek! Hoofdpersonage Marigold kroop onder mijn huid, tegelijk met haar hele familie en alle dorpsbewoners. Ja, zelfs de nukkige Nana, de 92-jarige moeder van Marigold. Het boek beschrijft een aardig zwaar thema, maar Montefiore weet het luchtig te houden op een prettige en zeer leesbare manier. Met een zeer plezierige hoofdpersonage, een heerlijk beeldende schrijfstijl (ik zat bijna aan de keukentafel bij Marigold met een kop thee) en een prachtige respectvolle manieren van vertellen heb ik gelachen en ook een traan gelaten. De liefde tussen Marigold en haar man, Dennis is hartverwarmend en vertederend en Marigold met haar liefde voor de door haar man gemaakte legpuzzels en haar liefde voor het voeren van de vogeltjes een mooi mens. Een dikke 5 sterren waard, wat mij betreft!

  • 5 sterren
  • Feelgood
  • Santa Montefiore Meeleesmaand

16. Wintereiland, Jenny Colgan

Dit boek sloeg ik in december al open, direct nadat hij in de Bookchoice selectie zat wilde ik hem lezen, als groot fan van de Mure serie. Maar toen kwamen er wat kerstverhalen tussendoor, de Maeve Binchy meeleesmaand, de nieuwste Lucinda Riley (en daar was ik natuurlijk gezien de dikte van het boek wel even zoet mee!) en de Santa Montefiore meeleesmaand en was ik spontaan drie maanden verder. Ik besloot dan ook dit boek als eerste nu weer op te pakken en uit te lezen en daar heb ik geen spijt van. Eerlijk, Jenny Colgan kan mij niet meer teleurstellen en ik ben verliefd geworden op het winderige Mure met haar bijzondere bewoners. Ook dit deel uit de serie is weer genieten met een hoofdletter G. Terwijl ook dit boek qua onderwerpen niet altijd even luchtig is, voelt het alles behalve zwaar. En met het bijzondere einde hoop ik snel op een vervolg!

  • 5 sterren
  • Feelgood

17. Thuis in Virgin River, Robyn Carr

Ik ga nu even heel eerlijk zijn en ik op er zomaar heel veel kritiek van over me heen kunnen krijgen haha, maar ik doe het toch: ik vond hem niet zo goed. Zo, het hoge woord is er uit. Laat ik er meteen bij zeggen: Ik denk dat dit echt zo’n boek is wat ik moet lezen, ik luisterde hem nu en dat is me niet echt geoed bevallen. Terwijl deze serie echt alles in zich heeft om voor mij een persoonlijke favoriet te zijn! Een klein dorp, iemand die ergens anders opnieuw wil beginnen en een knappe barman (ik moest gelijk aan Luke denken uit mijn favoriete serie Gilmore Girls). En toch ... het viel me allemaal een beetje tegen. Het begon nog wel aardig met een vervallen huisje wat er echt anders uit had moeten zien en twijfels van het hoofdpersonage over of ze hier nu wel goed aan had gedaan, maar ik miste door het gehele boek heen het ‘fijne dorpse gevoel’ en nadat ‘ze elkaar eindelijk hadden gevonden’ irriteerde ik me mateloos aan de bedscenes. Toch wil ik doorzetten en het vervolg oppakken, maar dat ik toch echt lezen en niet luisteren.

  • 3 sterren
  • Feelgood
  • Luisterboek

18. Entre Nous, Ivonne Schouten - Hoek

Ik belande een beetje in een ‘en wat nu’ situatie maar daar was Ivonne Schouten-Hoek op Facebook met een fantastische actie. Ik kreeg van haar Entre Nous als ePub bestand doorgestuurd en omdat dit boek al een tijdje op mijn leeslijst stond was ik daar erg blij mee! Een fijn boek voor tussendoor met een prettig voortkabbelend verhaal, juist wat ik nu in deze toch al bizarre best kan gebruiken, echte ontspanning! En de kaft, ik vind hem echt prachtig. Bedankt Ivonne voor het toesturen!

  • 3 sterren
  • Feelgood


En daarmee kabbel ik rustig deze leesmaand uit. Die zo goed begon maar aan het eind weer wat onrust veroorzaakte. Ik begin steeds me steeds meer te beseffen dat ik echt een soort leesplannen moet hebben, iets van een doel wat ik al weet voor ik aan een nieuw boek begin. Het maakt me zo onrustig niets als vervolg te hebben en wanneer ik dan een boek uit heb, zeker wanneer dat een goed boek was, weet ik nooit wat te kiezen, pak ik iets en valt het dan vaak tegen. Gelukkig staan er voor de komende maanden een paar leuke Buddyreads op de planning, dat geeft me wat meer richting. De nieuwste Jenny Colgan staat op mijn wishlist, evenals de nieuwste Nicci French (maar koop ik nou de papieren versie of het e-book?) en ik heb zo nog een lijstje met wat andere losse titels. Vervelen hoef ik me zeker niet, hopelijk heb ik de rust om de juiste keuze qua boeken te maken in mei.

Blijf zoveel mogelijk thuis, blijf gezond en pas goed op jezelf en elkaar en tot volgende maand!



Reacties op: Celesta Leest! maandoverzicht | April 2020

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Santa Montefiore

Santa Montefiore

Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...

Robyn Carr

Robyn Carr

Robyn Carr is een Amerikaanse schrijfster in het romantische genre. Ze debuteerd...

Ivonne Schouten-Hoek

Ivonne Schouten-Hoek

Auteur feelgood roman Entre Nous, eigenaar uitgeverij Heart for Books, voormalig...