Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Celesta Leest! maandoverzicht | Februari 2020

op 02 maart 2020 door

Je zou verwachten dat, wanneer er buiten zoveel wind waait, je bij niet anders kunt dan binnen blijven met een boekje en een koekje in een hoekje en ik mijn halve boekenkast heb leeggelezen. Niets is minder waar en ik schrok er zelf een beetje van: DRIE boeken maar! Huh? Hoezo dát nou?

Ik zat nog steeds een beetje in een dipje vrees ik. Qua lezen dan hoor, met mij persoonlijk gaat het prima. Daarnaast: ik plande er zelfs vorig jaar al een afspraak lunchwandelen met een collega voor in op 18 februari met de titel 'Lucinda Riley' (waarop enkele collega's zich afvroegen wat we toch in vredesnaam gingen doen) en natuurlijk kocht ik dus die dag Zon en sindsdien houd ik me met dat dikke exemplaar bezig. Wat nog een dingetje is, want ik lees momenteel eigenlijk alleen nog wat voor het slapen gaan en na 2 bladzijdes vallen mijn ogen al dicht! Jullie kunnen je dus wel voorstellen hoe ver ik momenteel vorder.

Maar goed, het verklaart denk ik ook mijn schamele collectie deze maand, maar ook deze maand genoot ik van de boeken die ik las, dus ze verdienen een plekje op mijn spot!

8. Een zaterdag in September, Maeve Binchy

In januari deed ik mee met de Maeve Binchy leesmaand. Nu ja, mee doen ... ergens eind januari kon ik eigenlijk pas instappen toen ik begon in mijn uitgekozen boek van haar. Door tijdgebrek werd het een dunnetje en koos ik voor Een zaterdag in september, maar ik heb weer genoten. Wat me vorig jaar al opviel toen ik een boek van Rosamunde Pilcher las voor een leesclub, dat deze boeken nog altijd zeer plezierig zijn om te lezen en de tand des tijds goed hebben doorstaan. Het valt mij totaal niet op dat er niet gesproken wordt over mobiele telefoons of internet, om maar wat te noemen. De snelheid is wellicht wat trager dan de boeken van nu, maar ergens vind ik dat juist een pluspunt, het leest kalm, kabbelend en bijzonder ontspannend. De boeken van Maeve Binchy doen je even helemaal vergeten waar je bent en zuigen je mee naar de plek waar het verhaal zich afspeelt, met prachtige beschrijvingen van de omgeving en prettige personages. Ik sloot dit boek tevreden en bedacht, zoals ik ook bij Rosamunde Pilcher al eerder deed: ik moet echt vaker iets van haar (her)lezen!

  • 3 sterren
  • Roman
  • Maeve Binchy Meeleesmaand

9. Louis & Louise, Julie Cohen

Toen Amarins het over dit boek had in het luisterboekencafé was ik geïntrigeerd door het verhaal en besloot het direct te gaan luisteren. Een bijzonder verhaal, mooie invalshoeken en Julie Cohen schrijft prachtig, op het poëtische af. Meermalen binnen het verhaal denk je ‘waar gaat dit toch heen’. En dat is dan ook wat mij elke keer weer nieuwsgierig maakte bij het doorluisteren. En het is dan ook gelijk de enige reden waarom dit boek geen 5 sterren van me krijgt: ik had iets meer verwacht van het einde. Het hele verhaal werkte ik toe naar een bizar goed einde, maar dat bizarre bleef een beetje uit. Desalniettemin: voor wie eens wat anders wenst te lezen is dit echt een pracht van een boek!

  • 4 sterren
  • Roman

10. Molly en het Kattencafé, Melissa Daley

Vlak na het verschijnen van dit heerlijk staaltje Feelgood, zag ik de cover van Molly en het Kattencafé bij diverse Feelgoodliefhebbers al op het 'Nu aan het lezen' plankje staan. Een populair boek, want ook op sociale media kwam het dikwijs voorbij. Toen ik verrast vaststelde dat het als luisterboek door de Luisterbieb werd aangeboden ben ik enthousiast gaan luisteren en echt, wat heb ik genoten van dit verhaal! Met de prettige voorleesstem van Miryanna van Reeden waande ik me in de Cotswolds, achter dat steegje en in het kattencafé met Molly, Debbie en Sophie en alle andere (katten)personages. Een boek vol liefde, met een lach en een kleine traan hier en daar en met een einde wat wat mij betreft niet mooier kon: deel 2 staat hoog op mijn leeslijst!

  • 4 sterren
  • Feelgood
  • HRC 06.1 Lees een boek waarin een huisdier voorkomt

En zo waaien we februari (met één dag extra leestijd!) uit en maart in. En weet je wat ik nou zo hoop? Dat we eind van de maand allemaal in onze maandoverzichten kunnen zetten hoe heerlijk we al heel veel uurtjes in de zon in de tuin hebben kunnen zitten lezen. Ik ben er echt aan toe en hoe gezellig en knus ik het ook allemaal vind, met wat (nou ja, wát?) wind en regen tegen de ruiten: ik ben toe aan de zon op mijn huid en wat extra vitamine D! Dus ik zeg, kom maar door met de lente. Dan lees ik in de tussentijd Zon deze maand uit terwijl ik een beetje stoei met de dikte (niet te doen, dit boek lezen in bed!) en verheug ik me op de komende Buddyreads, het verschijnen van een paar mooie nieuwe boeken, waaronder de nieuwste Santa Montefiore en daardoor kijk ik ook al een beetje uit naar de Santa Montefiore leesmaand in april. Al klinkt dat nog wel erg ver weg, één keer knipperen met onze (hopelijk door een zonnenbril bedekte) ogen en we zitten er middenin.

Tot volgende maand!

PS: Omdat ik me graag blijf ontwikkelen, ook binnen mijn Spot op Hebban, ben ik aan de slag gegaan met mijn lay-out. Het beroemde roze streepje heeft zijn weg naar mijn Spot gevonden en ik heb me laten inspireren door Marieke en ook Ideke (dank dames, hopelijk vinden jullie dit oké) met de bulletpoints. Ik wil wat meer mee gaan lezen met de HHC thema's en zo'n opsomming onderaan staat niet alleen heel prettig, maar is ook handig voor mezelf, met het bijhouden van de maandchallenges, maar ook Buddyreads en Leesclubs etc. Voor wie nog tips heeft: ze zijn altijd welkom, ik bljf mezelf graag verbeteren! :-)



Reacties op: Celesta Leest! maandoverzicht | Februari 2020

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Santa Montefiore

Santa Montefiore

Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek...

Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher geboren Scott (1924-2019) was een Brits schrijfster van z...