Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Celesta Leest! maandoverzicht | Juni 2019

op 01 juli 2019 door

De maand juni, hij is voorbij gevlógen en nog maar een week en dan beginnen hier de schoolvakanties. Ik kan niet geloven dat de maand er al weer op zit, dat komt vast ook doordat ik veel tijd met mijn neus in de boeken heb doorgebracht. Dan vergeet je de tijd, ;-). Juni was een fijne leesmaand, kijken jullie weer mee?

29. Kattentijd - Ellen Verstrepen
Roman, Uitgeverij Houtekiet / Paperback / 432 pagina's / 2 sterren
Hebban Leesclub

Zoals ik vorige maand al schreef, nam ik deel aan de leesclub van Kattentijd. De leesclub is inmiddels beëindigd en mijn recensie vind je hier. Je ziet het aantal gegeven sterren al en ik kan vast verklappen: ik was blij dat ik hem uit had! Snel door met een boek waar ik me wel in kon verliezen. Dat zegt eigenlijk al genoeg, het was helaas niet wat ik er van verwacht had.

30. Drie Wensen - Liane Moriarty
Roman, A.W. Bruna Lev. / Luisterboek (via Storytel), verteller: Beatrice van der Poel / Luisterduur 11u en 51m / 4 sterren

Jullie weten het inmiddels wel hè, ik ben fan van Moriarty. Ik luister met plezier naar haar boeken, fijn ingesproken door Beatrice van der Poel. Dit boek gaat over 3 zussen, een drieling, die allemaal op een ander vlak worstelen met het leven. Mooi, integer en herkenbaar met weer een fijn happy end: ik vond ook dit boek weer geslaagd!

31. Happy Life 365 - Kelly Weekers
Persoonlijke ontwikkeling/Psychologie, Kosmos Uitgevers / Luisterboek (via Storytel), verteller: Julika Marijn / Luisterduur 3u en 20m / 4 sterren

Ik zit een beetje in een fase waarin ik veel boeken lees die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling. Wellicht ook niet geheel onlogisch en wat velen van jullie waarschijnlijk niet weten: ik ben zelf inmiddels alweer geruime tijd een echte gezondheidsfreak, zoals ze dat zo mooi zeggen en ga na de zomer niet alleen starten met een nieuwe opleiding in die richting, maar ook met een eigen bedrijf in lifestylecoaching. Zelf ervaringsdeskundige en inmiddels heel veel geleerd en gelezen, voelt het als het moment om mijn kennis en ervaring ook met anderen te gaan delen. Ik vind het dan ook belangrijk om met die kennis bij te blijven en ik lees dan ook graag boeken binnen de categorie 'zelfhulp' al vind ik die term een beetje soft overkomen en heb ik het liever over het bovengenoemde 'persoonlijke ontwikkeling'. Dit boek van Kelly Weekers is een echte aanrader voor wie meer interesse heeft in de algehele 'mindset'. In heldere, duidelijke hoofdstukken doet Weekers uit te doeken hoe je positiever in het leven kunt staan door je hersenen te traininen met positieve gedachten. Ze geeft ook heldere uitleg over de werking van het brein. Wist je bijvoorbeeld dat wetenschappelijk is aangetoond dat wanneer er een droom in vervulling gaat (bijvoorbeeld, je koopt een grote dure auto) je een jaar later weer exact op hetzelfde geluksniveau  it als voor die aankoop? Kortom: alles went. Voor wie interesse heeft in dit onderwerp maar een boek zoekt wat niet te zweverig is, is dit een absolute aanrader!

32. Moord op de moestuin - Nicolien Mizee
Roman, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar / Luisterboek (via Storytel) verteller: Hymke de Vries / Luisterduur 6u en 10m / 4 sterren 

Dit boek zag ik de laatste tijd al eens voorbij komen en ik voelde me aangetrokken tot de titel. Wat kunnen een moestuin en een moord nu toch met elkaar te maken hebben? Toen ik ook nog een positieve reactie van Marieke kreeg op dit boek ben ik hem meteen gaan luisteren. Groot voordeel al meteen aan dit boek: hij is ingesproken door Hymke de Vries. En tja, dan sta je al 1-0 voor bij mij. Maar ook verhaal is leuk. Pakkend, grappig hier en daar, beeldend ook. Zoek je een hele spannende thriller, of een pageturner, dan is dit wellicht niet het juiste boek. Maar voor wat onspannend vermaak met een tikje spanning, lekker eten en af en toe wat humor, zit je met dit boek goed!

33. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim
Persoonlijke ontwikkeling/Psychologie , Uitgeverij Boekerij / Luisterboek (via Storytel) verteller: Francis Broekhuijzen / Luisterduur 3u en 9m / 4 sterren

Nog zo'n boeiend en inspirerend boek in de categorie persoonlijke ontwikkeling! De auteur van dit boek is een boedhistische monnik en wanneer je niet helemaal thuis bent in deze materie kan dit nogal 'zweverig' overkomen. Ik ben echter helemaal niet zweverig, maar heb wel heel veel mooie wijsheden uit dit boek gehaald. Waar het in essentie op neer komt, is dat de auteur je verteld hoe je over bepaalde zaken in deze drukke, hectische maatschappij, zou kunnen denken en wat dat binnen jouw leven voor je zou kunnen veranderen. Erg inspirerend en ik heb dan ook besloten om dit boek ook aan te schaffen (ik luisterde het nu), zodat ik belangrijke passages kan markeren etc. om later nog eens op te kunnen terugvallen.

34. Nooit meer te druk - Tony Crabbe
Persoonlijke ontwikkeling/Psychologie, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff / Luisterboek (via Storytel), verteller: Jeroen Tjepkema / Luisterduur 8u en 54m / 4 sterren

Deze sluit aan bij mijn vorige boek, al is dit meer bedoeld voor je werkbare leven. Wij zijn tegenwoordig nogal geneigd overal 'te druk' mee te zijn. De auteur laat met duidelijke voorbeelden zien dat we ons werkbare leven op een andere manier kunnen inrichten, maar er vooral ook op een andere manier naar kunnen kijken. Want, en ik geloof dat oprecht, in een maatschappij waarin de norm 'ik heb het zo druk' eigenlijk stiekem wel gewichtig lijkt (wanneer ik wel eens zeg dat ik een weekeind helemaal niets gepland heb, word ik meewarrig aangekeken) maar het dat helemaal niet is. Wij máken ons vooral graag druk, zo lijkt het soms. Nadat ik vorig jaar pas op de plaats heb moeten maken, vind ik veel herkenning in het boek, veel bevestiging ook en merk ik dat ik stiekem al heel wat dingen onder de knie heb en deze inmiddels al toe pas. Het heeft me veel positiefs gebracht!

35. Zomer in het Duincafé - Debbie Johnson
Feelgood, Uitgeverij Boekerij / Paperback / 368 pagina’s / 5 sterren

Toen ik begin dit jaar dit bij bij de verwahcte boeken zag staan wist ik 1 ding: dit boek móet ik lezen! Het past helemaal in mijn straatje, met zijn setting in Dorset, want ik ben niet alleen gek op Feelgood, maar ook op boeken die zich in Engeland afspelen. Ik kreeg dit boek vervolgens voor Moederdag en ik kon niet wachten om er in te beginnen. En, mocht je nog een fijn boek voor de komende vakantie zoeken, zoek niet verder, dit is hem! Een heerlijk liefdesverhaal, een klein probleempje her en der, humor en lekker eten in een knus café erbij, ik zeg: ultieme feelgood toch? En goed nieuws voor wie er geen genoeg van krijgt na dit boek, het is een serie en het tweede deel komt in oktober uit.

36. Miracle Morning - Hal Elrod
Persoonlijke ontwikkeling/psychologie, Uitgeverij VBK Media / Luisterboek (via Storytel), verteller: Jurjen van Loon / Luisterduur 5u en 4m / 3 sterren

Weer een staaltje zelfontwikkeling met dit boek (zijn jullie het al beu, haha), maar of ik deze nou zou aanraden? Het boek begint met -tig bladzijden van mensen die de Miracle Morning theorie allemaal hanteren en hoe fantastisch het wel niet is en hoe enorm het hun leven heeft veranderd. Beetje erg Tel Sell naar mijn idee en dan dus ook énorm Amerikaans. Waarom ik het boek dan toch drie sterren geef? Er staan wijze levenslessen in en echt wel wat leuke tips, dus het is op enkele vlakken toch nog best een aardig en leerzaam boek. Maar wel te overdreven naar mijn zin en heel langdradig, waardoor ik uiteindelijk ergens op driekwart van het boek toch maar ben afgehaakt. Er zijn zoveek betere boeken in dit genre!

37. Een nieuw begin in Rose Harbor - Debbie Macomber
Feelgood, uitgeverij Boekerij / Paperback / 320 pagina's / 5 sterren

Wat houd ik van deze serie. Niet voor niets ben ik met dit deel al bij deel 4 aanbeland. En elk deel sluit ik de hoofdpersonage, Jo Marie Rose, een beetje meer in mijn hart. Het fictieve plaatsje Ceder Cove, ik zou er willen wonen! En met het lezen van dit deel, besloot ik maar direct door te gaan met het vijfde en laatste deel. In de eerste plaats omdat ik er zo lekker in zat en graag wil weten hoe het verhaal af gaat lopen, ten tweede kan ik dan een goed voornemen wat ik begin dit jaar maakte ten uitvoer brengen: een serie compleet uitlezen! In deel 5 ben ik in inmiddels begonnen en deze vind je dan ook vast terug in het overzicht van volgende maand.

En verder ...
En met dit pareltje sluit ik deze heerlijke leesmaand af. Hij begon ietwat teleurstellend, maar een boek wat je gewoon niet ligt hoort er ook bij. Het kan niet altijd 4 of 5 sterren regenen ;-).
Komende maand vier ik mijn vakantie en ik ben dan ook voornemens om heel wat moois te gaan lezen. Mijn leeslijst is gemaakt en wat er zoals op staat? De nieuwste Nicci French die als het goed is morgen op de deurmat valt, de nieuwe Hendrik Groen, Entre Nous (helaas lukte het me niet deze te lezen voor de maandchallenge) en ik wil ook eens gaan lezen wat ik al jaren op mijn leeslijst heb staan, maar nooit aan toe kom, namelijk de Tuinfluiters trilogie (Jos van Manen Pieters). Een echte, al wat oudere, streekroman, daar houd ik op z'n tijd ook wel van!

Op de valreep voor mijn vakantie heb ik me ook nog opgegeven voor een nieuwe Leesclub en ik hoop écht dat ik word uitgekozen voor deze club, want ik heb zo'n gevoel dat dit boek echt 'mijn ding' is. Of ik mag deelnemen en wat er van mijn vakantie leesplannen terecht komt? Je leest het in het overzicht van komende maand!

Fijne zomer allemaal. Geniet er lekker van, uit of thuis, maar mét een goed boek natuurlijk!



Reacties op: Celesta Leest! maandoverzicht | Juni 2019

Meer informatie

Gerelateerd