Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge voor 2019

op 10 april 2019 door

We zitten inmiddels alweer in de vierde maand van 2019 maar toch wil ik jullie - als start van mijn nieuwe Hebban Boekenblog 'Celesta Leest!' - mijn leesplannen die ik aan het begin van dit jaar had, niet onthouden. Want, de Hebban Reading Challenge ... ik ben er, net als zo'n beetje iedere actieve Hebban gebruiker, al ruim voor het nieuwe jaar mee bezig. Wat wil ik lezen, hoevéél ga ik lezen en heb ik nog boeken op mijn 'to-do lijst' staan die het komend jaar écht eens uit moeten? Leuk om eind dit jaar te kunnen terugkijken: wat is er uitgekomen van mijn goede leesvoornemens?

Series, series en nog eens series!
Om te beginnen met het wát: 2019 wordt voor mij het jaar van de series. En dan bedoel ik vooral: series waar ik in begonnen ben, maar waar deel 2,3,4 of 5 nog op me wacht. Want, ik beken, ik ben dól op reeksen, maar ze ook allemaal compleet uitlezen ... dat gebeurt maar zelden. De enige serie die ik vanaf het begin heb gevolgd en waarbij ik elk jaar trouw het nieuwste deel aanschafte is de Frieda Klein serie (Nicci French). Wat mij betreft heeft het wel wat: elk jaar weer uitkijken naar een nieuw deel. Op Hebban in de diverse community's of het Feelgood Clubcafé alvast de voorpret over dat wat komen gaat. Maar anders is het wanneer je ergens midden in een serie 'valt' en dus nog het één en ander in te halen hebt. Vol enthousiasme begin ik ergens aan, maar wanneer ik weer word afgeleid komt er van het compleet lezen van zo'n serie veelal niets meer terecht. Mijn missie dus: 1) mijn series compleet te lezen en 2) niet beginnen aan iets nieuws, voor ik alle losse eindjes uitgelezen heb!

Over welke series ik het zoals heb? Als eerste De Zeven Zussen serie (Lucinda Riley). Vol enthousiasme in 2018 begonnen aan deel 1, maar de resterende 4 delen wil ik nog dit jaar allemaal lezen. Daarnaast wachten enkele delen uit de Quilt-serie (Jennifer Chiaverini) nog op me, evenals deel 2 en 3 van de Mitford serie (Jan Karon). Ook de Rose Harbor serie (Debbie Macomber) en de Helen Grace serie (M.J. Arlidge) hebben nog enkele ongelezen delen.

Enkele losse titels ...
Naast alle series heb ik nog enkele losse boeken op mijn 'to-do lijstje' staan voor 2019. Zo wil ik nog een paar boeken van Sophie Kinsella lezen, de laatste paar nieuwe boeken van Jill Mansell, Leugens & Lattes (Lauren Weisberger) en 2 boeken van Alison Gaylin. Ook hoop ik dit jaar eindelijk toe te komen aan Wees Onzichtbaar (Murat Isik) en ik wil een echte klassieker lezen, ik denk aan Jane Eyre van Charlotte Brontë.

Maar hoevéél wil ik dan lezen dit jaar?
Ik heb voor dit jaar ingezet op 45 boeken. Voor mij is dit een enorme vooruitgang als je kijkt naar mijn bescheiden Challenges van de afgelopen jaren. Ik merk dat ik, nu mijn meisjes ouder worden en inmiddels allebei op school zitten, ik iets (met de nadruk op iets) meer tijd heb. Daarnaast heb ik mij voorgenomen om in 2019 meer tijd vrij te maken voor lezen, simpelweg omdat mijn gezondheid vraagt om meer rust. Een betere stok achter de deur heb ik niet, toch? Tot slot: ik luister sinds enkele maanden ook met veel plezier naar boeken en gemiddeld gaan er op die manier 2 á 3 boeken per maand extra doorheen, dit helpt mijn Challenge uiteraard ook, want ja, ik tel mijn luisterboeken gewoon mee!

Al met al veel plannen, zo voor het nieuwe leesjaar. Aan mijn voornemens zal het dan ook beslist niet liggen, maar uiteindelijk staat één ding voorop: niet de snelheid, de aantallen of het behalen van de Challenge, maar het plezier in lezen staat ook dit jaar voor mij weer voorop ...

Op een fijn, ontspannen en prettig nieuw leesjaar!



Reacties op: Mijn Reading Challenge voor 2019

Meer informatie

Gerelateerd