Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bohumil Hrabal - Al te luide eenzaamheid

op 01 februari 2021 door

Begin maart bespreken we Al te luide eenzaamheid van Bohumil Hrabal. Dit lijkt een mooie gelegenheid kennis te maken met deze, misschien niet bij iedereen, bekende auteur.

Bohumil Hrabal (1914-1997) was een Tsjechisch schrijver. Hrabal bracht zijn jeugd door op de bierbrouwerij in Nymburk waar zijn (stief-)vader bedrijfsleider was. In 1935 begon hij in Praag rechten te studeren, maar de oorlog en het sluiten van de universiteiten en hogescholen gooiden roet in het eten. Hij keerde terug naar Nymburk was enige tijd werkzaam bij een notaris, volgde daarna een opleiding tot perronchef en werkte in 1944 als zodanig enige tijd op het station van Kostomlaty bij Nymburk. Na de bevrijding voltooide hij zijn rechtenstudie. Hij werkte onder andere als vertegenwoordiger van een speeldgoedgroothandel, die in 1948 werd gesloten. (bron)

283e7344032ee664def93252cd037c8b.jpg

Het niet al te dikke boekje gaat over een oudpapierhandelaar die uit de aangevoerde papiermassa waardevolle boeken tracht te redden.

Wil je meepraten? Zorg dan dat je het boek uit hebt op 1 maart wanneer de bespreking begint, aanmelden hoeft niet, mag wel.



Reacties op: Bohumil Hrabal - Al te luide eenzaamheid

Meer informatie

Gerelateerd

Over