Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lewis Carroll - Alice in Wonderland

op 03 november 2020 door

Update 3 november: Op Literatuur onder de Loep staat een nieuwe editie van Lees een lied, dit keer over Alice in Wonderland, zoals gebruikelijk gemaakt door Ine, dank je wel! 

Wie kent haar niet, Alice die avonturen beleefde in....ja, wonderland? Het bekende boek werd samen met drie andere titels gekozen in onze serie Het klassieker-genootschap leest een jeugdklassieker . Alice in wonderland van Carroll Lewis is de laatste in de serie van vier. In november heeft iedereen de gelegenheid het boek te lezen, op 1 december wordt het boek besproken.

Alice's Adventures in Wonderland (vaak afgekort tot Alice in Wonderland, wat ook de titel is in Nederlandse vertalingen) is een kinderboek uit 1865 van Lewis Carroll, pseudoniem van de Enelse wiskundige Charles Lutwidge Dodgson. Het verhaal wordt gezien als modern sprookje. (Wikipedia)

Het boek is gratis te lezen

Hier is de Engelse versie te downloaden

Wanneer je zoekt op De avonturen van Alice - Dbnl kun je de Nederlandse versie lezen

Hier vind je de link naar Sparknotesaaeab3eb8f8d88f78fcee9c13ec79357.jpg

Misschien is het leuk om in de aanloop van de bespreking alvast je herinneringen die je aan het boek, de film of een ander medium hebt te plaatsen bij de reacties, dat geeft wat gesprekstof voordat we aan de bespreking beginnen. Ook kun je alvast wat vragen bedenken die je aan de medelezers zou willen stellen. Tenslotte vragen we om voorbeelden te verzamelen van verwijzingen in andere boeken naar Alice.

Veel leesplezier! Aanmelden is niet noodzakelijk, maar voel je welkom volop te reageren!

Banner, tekst en samenstelling Tea
Afbeelding van de tekening  John Tenniel - Alice in Wonderland



Reacties op: Lewis Carroll - Alice in Wonderland

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lewis Carroll

Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898) was een Engel...