Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Charles Dickens - A Christmas Carol

op 28 oktober 2021 door

Het einde van het jaar komt langzamerhand in zicht en daarmee wordt het verlangen aangewakkerd naar verhalen die passen bij het jaargetijde. In het Dickenscafé is daarom gekozen voor de traditionele klassieker A Chrismas Carol. Het leesschema zal in overleg vastgesteld worden, maar wanneer je mee wilt lezen en praten zorg dan dat je het boek in huis hebt zodat je begin december kunt beginnen. 

A Christmas Carol (Een Kerstvertelling), volledige titel: A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas, is een novelle van Charles Dickens. A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843 en was reeds uitverkocht op de 22e. De eerste versie was geïllustreerd door John Leech. Het boek was onmiddellijk een succes, met een verkoop van 60 exemplaren binnen een week. Het boek kwam uit in een periode dat de oude tradities van Kerstmis steeds minder in ere werden gehouden, en nieuwe zoals het versturen van kerstkaarten hun intrede deden. Mogelijk sloeg A Christmas Carol mede daardoor aan. De thema's van het verhaal, sociaal onrecht en armoede, de relatie daartussen en hun oorzaken en gevolgen, zijn terugkerende thema's in Dickens' werk. De illustrator van de eerste editie, John Leech, was ook een politiek radicale kunstenaar. (bron)

Aanmelden hoeft niet, mag wel!

faf252f96a2e7e7f7618eddf1385725a.jpg

Banner en tekst door Tea

Afbeelding kerstboom bron



Reacties op: Charles Dickens - A Christmas Carol

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Charles Dickens

Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens werd geboren op 7 februari 1812 en overleed op 9 jun...