Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Harry Mulisch - Het zwarte licht

op 01 juni 2023 door

Regelmatig lezen en bespreken we hier een boek van een van 'De grote drie' Harry Mulisch. Hier is te zien welke titels we al gelezen hebben van Mulisch. Begin juli is de beurt aan Het zwarte licht. Het boek verscheen in 1956 en de auteur ontving in 1957 de Bijenkorf-literatuurprijs voor deze roman. Het is misschien niet het meest toegankelijke werk van deze auteur, maar met wat inspanning en opzoekwerk valt veel 'o ja' en plezier te behalen!

becd89b7882d1f32ca053bc39cb02d1a.jpg

Globale inhoud

Het zwarte licht is het relaas van één dag uit het leven van de klokkenspeler Maurits Akelei. Het is zijn verjaardag, en toevallig ook de dag dat sommige beweren dat de wereld zal vergaan, en Akelei heeft zich voorgenomen om een feestje te organiseren. Hij is een klein volstrekt eenzaam mannetje, dat eens zijn hart heeft verloren aan de grote blonde Marjolein (die hij echter eens met een 'echte neger' heeft aangetroffen), en alleen iedere dag zijn beiaard bespeeld, zó dat alle mensen naar hem moeten luisteren. (bron)

becd89b7882d1f32ca053bc39cb02d1a.jpg

Lees/puzzel je mee? Op 1 juli start de bespreking!

Veel leesplezier alvast!



Reacties op: Harry Mulisch - Het zwarte licht

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Harry Mulisch

Harry Mulisch

Harry Mulisch (1927-2010) groeide op als zoon van een Oostenrijks-Hongaarse vade...