Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het klassieker-genootschap leest de jeugdklassieker De brief voor de koning-Tonke Dragt

op 01 mei 2019 door

Na een levendig inventarisend rondje is duidelijk geworden dat er meerdere lezers zijn die graag een jeugdklassieker zouden (her)lezen en opvallend hierbij is dat er vier titels veel genoemd worden. Het boek dat de meeste stemmen kreeg is De brief voor de koning van Tonke Dragt. Dit boek gaan we begin mei bespreken.

4906c45ba803cfd633208a6708bfc55e.jpgIn 1963 kreeg Dragt voor De brief voor de koning de onderscheiding voor het Kinderboek van het jaar, de voorloper van de Gouden en Zilveren Griffels. In het jaar 2004 werd ter gelegenheid van de 50e Kinderboekenweek een bijzondere prijs uitgereikt: de juryleden vanaf 1955 tot en met 2004 stemden welke van alle Gouden Griffel-winnaars (tot en met 2004) het allerbeste was. De brief voor de koning ontving deze Griffel der Griffels.Een bijzondere vorm van erkenning was ook de uitgave in het Engels in 2013 door het nieuwe fonds Pushkins Children's Books, dat ernaar streeft om buitenlandse klassiekers onder de aandacht van Britse kinderen te brengen. Na juichende kritieken in onder meer het dagblad The Guardian haalde The Letter for the King in diverse Britse kwaliteitskranten de lijst met beste kinderboeken van het jaar. (bron tekst en afbeelding  wikipedia)

Een link van een interessant interview met Tonke Dragt op 19-02-2019

Tot 1 mei kunnen bij de reacties leeservaringen zonder spoilers geplaatst worden, daarna is er ruimte voor de inhoud.



Reacties op: Het klassieker-genootschap leest de jeugdklassieker De brief voor de koning-Tonke Dragt

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tonke Dragt

Tonke Dragt

Tonke Dragt is een kinderboekenschrijfster. In 1961 verscheen Verhalen van de tw...