Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Haruki Murakami - Kafka op het strand

op 01 mei 2021 door

Deze keer is het de beurt aan de moderne klassieker Kafka op het strand - Harumi Murakami. We bespraken al meer romans van deze auteur en altijd met veel enthousiasme. Wie mee wil lezen en praten probeert het boek begin juni uit te hebben, dan beginnen we met de bespreking.

8dbf5d649ff4896c0ff736cdd8ac373d.jpg

Het boek

Kafka op het strand volgt de lotgevallen van twee opmerkelijke figuren. Kafka Tamura loopt op zijn vijftiende verjaardag van huis weg om te ontsnappen aan zijn onmogelijke vader. Nakata, een man op leeftijd die als voornaamste bezigheid het zoeken naar weggelopen katten heeft, is nooit volledig hersteld van een bizar jeugdtrauma. Er wordt een brute moord gepleegd, maar de identiteit van de dader en het slachtoffer is een groot raadsel. Katten praten met mensen, vissen vallen uit de lucht en in een bos verschuilen soldaten zich die sinds de Tweede Wereldoorlog niet ouder zijn geworden. Kafka op het strand is het verhaal over een mythische ontdekkingstocht, over hedendaagse taboes, over vadermoord en moederliefde. Bovenal is het een betoverende en vindingrijke roman van een groot stilist. (bron)

8dbf5d649ff4896c0ff736cdd8ac373d.jpg

Voor wie zich wil verdiepen in de analyse van het boek is op internet is voldoende te vinden, onder andere hier

Een enorme aanrader voor meer achtergrond is Murakami en het gespleten leven - Ype de Boer

8dbf5d649ff4896c0ff736cdd8ac373d.jpg

Lees je mee? Aanmelden mag, hoeft niet, iedereen kan meedoen!



Reacties op: Haruki Murakami - Kafka op het strand

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Haruki Murakami

Haruki Murakami

Haruki Murakami is een Japanse schrijver en vertaler. Hij onderscheidt zich van ...