Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Louis Paul Boon - De Kapellekensbaan

op 01 oktober 2023 door

Ons volgende boek is een Vlaamse klassieker. Dit jaar is er extra aandacht voor Vlaanderen, we hebben een tijdje geleden een verkiezing gehouden om te kijken welke titels een plaats verdienen op de agenda. De Kapellekensbaan van Louis Paul Boon wordt nu beschouwd als een hoogtepunt uit de Nederlandse literatuur, dat was net na het verschijnen in 1953 zeker niet het geval. We gaan dit boek zelf beoordelen, in oktober wordt het gelezen, op 1 november begint de bespreking. 
3af96e9549aa46cbc99ac92f06bc177d.jpg

Het boek

De brutale en sluwe Ondineke Bosmans gooit haar vlechtjes, haar borstjes en charme in de strijd om hogerop te komen en te ontsnappen uit haar grauwe bestaan. Maar zij verliest. In een onstuitbaar relaas wordt over haar ondergang verhaald en over het voelbare verval om haar heen - en dat alles wordt voortdurend becommentarieerd door een bont gezelschap personages: de Kantieke Schoolmeester, Mossieu Colson 'van tminnesterie', Tippetotje de schilderes, Kramiek en Boons alter ego de dichter en dagbladschijver Johan Janssens, die zelf nog weer een pastiche van het middeleeuwse Reinaert-verhaal aan het geheel toevoegt. (bron)

3af96e9549aa46cbc99ac92f06bc177d.jpg
Interessante info

DBNL
Wikipedia 
Nederlandse literatuur
Literaire canon België

3af96e9549aa46cbc99ac92f06bc177d.jpg
Lees je mee? Op 1 november wordt het startsein gegeven voor de bespreking. We organiseren hier geen leesclubs, eigen inbreng in de vorm van vragen, commentaar, kritiek, lof, tips wordt erg gewaardeerd! 



Reacties op: Louis Paul Boon - De Kapellekensbaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Louis Paul Boon

Louis Paul Boon

Louis Paul Boon (Aalst, 1912-Erembodegem, 1979) was afkomstig uit een arbeidersg...