Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze wederzijdse vriend - Charles Dickens

op 14 februari 2020 door

Update 14 februari. Vandaag beginnen we met de bespreking van het derde boek.

cd564850ee4bf6898f09bef1d1bc8e78.jpg

Half januari begint de bespreking van Onze wederzijdse vriend van Charles Dickens. Een mooie Victoriaanse roman, rijk voorzien van plotwendingen, uitgebreide beschrijvingen van de personages en sociale klassen.

435500cde54024559a9563cd1741d716.jpg

Vanwege de dikte van de roman trekken we 8 weken uit voor de bespreking.

Dit is het schema, de data verwijzen steeds naar de start van de discussie, de een leest wat sneller dan de ander, dus kies zelf even het moment waarop je begint te lezen. Het wordt geen echte leesclub, een van ons begint met een stukje waarop dan gereageerd kan worden en vragen kunnen altijd, die verhogen het discussieplezier.

Half januari bespreking :       Charles Dickens - Onze wederzijdse vriend  Eerste Boek
Begin februari bespreking:   Charles Dickens - Onze wederzijdse vriend  Tweede Boek
Half februari bespreking:      Charles Dickens - Onze wederzijdse vriend   Derde Boek
Begin maart bespreking:       Charles Dickens - Onze wederzijdse vriend   Vierde Boek

435500cde54024559a9563cd1741d716.jpg

'Een naar het buitenland geëmigreerde Engelse jongeman krijgt bericht dat zijn vader, die ook wel de Gouden vuilnisman genoemd wordt, is overleden. Hem komt een enorme erfenis toe, mits hij trouwt met een door hem onbekende, en door zijn vader uitgekozen bruid. De jongeman vertrekt per boot naar Londen en sluit tijdens de zeereis vriendschap met een bootsman. De jongeman neemt de bootsman in vertrouwen en vertelt hem van zijn erfenis en de daaraan verbonden voorwaarde. Na aankomst in Londen zoeken zij samen onderdak en spreken af om onopvallend op zoek te gaan naar de bruid, om haar te kunnen gadeslaan. Maar de bootsman heeft andere plannen en wil de erfgenaam vergiftigen om dan zijn plaats in te nemen.' Dan ontwikkelt zich een verhaal met een keur aan personages zoals we die kennen in de verhalen van Dickens. Zoals een wees, een goedhartige arme vrouw, een sluwe arbeider, een geheimzinnig figuur, een gierigaard, het zit er allemaal in. En zoals gezegd, volgens velen overtreft dit werk alle voorgaande werken van Dickens. ' (bron)

Handige info:

Downloadlink Gutenbergproject (Engels)
Link (Engels) analyse en samenvatting
Wiki info

Aanmelden hoeft niet, mag wel in de reacties hieronder. Met de inhoudelijke reacties graag even wachten tot half januari. Alvast veel leesplezier!



Reacties op: Onze wederzijdse vriend - Charles Dickens

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Charles Dickens

Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens werd geboren op 7 februari 1812 en overleed op 9 jun...