En zo ontstaat een dierlijk en feestelijk verhaal..." />
Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Alles is reden voor een feestje

op 31 augustus 2020 door

"Alles waar je blij van wordt is reden voor een feestje,"zegt Uil. De dieren uit het bos hebben allemaal wel een reden om een feestje te geven.

En zo ontstaat een dierlijk en feestelijk verhaal over het geven van een feestje! Want tja als alles 'reden voor een feestje is, dan zullen er wel heel wat feestjes volgen...

Door Annemieke de Jong 

Monique Berndes en Ingrid & Dieter Schubert

De van oorsprong Nederlandse schrijfsteer Monique Berndes is sinds 2005 woonachtig in België met haar gezin. Naast dat ze boeken schrijft, zorgt ze voor dementerende bejaarden. Want schrijven is voor haar een mooie vorm van ontspanning! Inmiddels heeft Berndes zo'n 20 boeken op haar naam staan, waarvan er een aantal - waaronder Alles is reden voor een feestje in het Duits vertaald zijn.

Voor Alles is reden voor een feestje ging Berndes de samenwerking aan met het voor prentenboekliefhebbers ongetwijfeld zeer bekende duo Ingrid & Dieter Schubert. Het duo heeft een geheel eigen stijl. Met hun illustraties verrijken ze inmiddels heel wat kinderboeken. Een daarvan is Alles is reden voor een feestje. De wijze waarop de dieren zijn weergegeven zijn dan ook een feest van herkenning voor Schubert fans.

Alles is reden voor een feestje

In het bos staat een 'advertentie'-boom, op de boom hangen tal van advertenties. Een ervan is van Eekhoorn die, omdat het zo'n mooie dag is die dag, besloten heeft 's avonds een feestje te geven. De andere dieren vinden het maar raar, dat is toch geen reden voor een feestje. Maar als ze naar Uil gaan, blijkt eigenlijk dat alles reden voor een feestje is...

Haas bakt een taart voor het feestje dat hij gaat geven, maar als hij bij de boom komt dan blijkt dat er wel heel veel dieren een feestje gaan geven... En dan wanneer het tijd is voor het feestje, blijft de visite uit. Uil weet hoe het komt, en heeft een idee!

Eindoordeel

De prachtige en kleurrijke illustraties zullen een grote aantrekkingskracht hebben op veel kinderen. Bovendien vormen de illustraties een goede match met het verhaal. Samen zijn ze een compleet geheel dat, vanwege de wat grotere hoeveelheden tekst, vooral geschikt is voor wat oudere kleuters. De vanuit de uitgever aangegeven leeftijd is vanaf 4 jaar, en jonger is ook zeker niet aan te raden. Het verhaal leent zich uitstekend om voor te lezen en past op prachtige wijze bij het thema feest. Een aanrader voor jong en oud!

Alles is reden voor een feestje krijgt van mij: ****

Hebben jullie er wel eens over nagedacht? Wat zijn voor jullie redenen voor een feestje? Laat het ons weten... En ben je nieuwsgierig geworden naar Alles is reden voor een feestje, het boek is nu te krijgen voor een feestelijk prijsje!



Reacties op: Alles is reden voor een feestje

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ingrid Schubert

Ingrid Schubert

Ingrid Schubert is een Duitse illustratrice. Samen met Dieter Schubert maakt zij...

Dieter Schubert

Dieter Schubert

Dieter Schubert is een Duitse illustrator. Samen met Ingrid Schubert maakt hij a...