Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bloggerslunch met Mirjam Hildebrand ter ere van Voorlopers 2!

op 10 juni 2018 door

Zondag 27 mei was een spannende dag voor Mirjam Hildebrand. Dan was het de officiële boekpresentatie van het tweede deel uit de Voorlopers-serie, De kracht van velen. Om alvast in de sfeer te komen nodigde Uitgeverij Kluitman half mei al enkele enthousiaste bloggers uit om gezellig met Mirjam te praten over haar nieuwe boek onder het genot van een hapje en een drankje. Op een zonnige zaterdagmiddag kwamen we samen in Amsterdam en dit is hoe het er daar aan toe ging... 

Geschreven door Evy De Brabander

605e3222f4cd03d4b1289867969580df.jpg

Voor iemand die helemaal niet bekend is in Amsterdam is zoeken naar de Tolhuistuin iets wat via Google Maps gebeurt, op de smartphone. Als je dan niet intoetst dat je in réstaurant De tolhuistuin moet zijn, dan arriveer je nogal moeilijk op de plaats waar de rest van het gezelschap op je zit te wachten. Zo geschiedde het dus, dat ik een telefoontje moest plegen naar de contactpersoon van Uitgeverij Kluitman om te vragen waar ze zich toch bevonden, want ik stond te midden van De tolhuistuin en zag niemand... 
Na een stukje terugwandelen werd ik hartelijk ontvangen en kon ik zo bij het voorstelrondje instappen. 
Er was een leuke en verscheiden groep bloggers uitgenodigd, dat is één ding dat zeker is! Allemaal vrouwen, dat wel... misschien is dat toch een klein teken aan de wand, maar we varieerden wel van jong tot iets ouder. 

Als blogger ben je toch ook in de eerste plaats een lezer en dan ben je dolgelukkig als je een auteur zomaar gewoon in 'real life' kan ontmoeten! En als die auteur dan ook nog eens echt enthousiast en heel aardig is, dan is dat dubbel zo leuk! Mirjam heeft de hele lunch met iedereen zitten kletsen en ze was ook benieuwd wat we van dit tweede deel vonden. We kregen de PDF vooraf toegestuurd, met de vraag om het boek gelezen te hebben voor de datum van de lunch. Zo konden we gericht wat vragen stellen aan Mirjam. Lees hier mijn recensie over Voorlopers 2: De kracht van velen.

Vragen verzinnen voor een auteur vind ik zelf best moeilijk. Je wil graag origineel overkomen, maar er zijn gewoon zaken waar waarschijnlijk elke lezer benieuwd naar is. Ik vond het erg interessant om te horen dat Mirjam, als ze schrijft, dat echt in blokken doet. Ze zegt zelf dat ze dan zo in het verhaal zit, dat ze het niet fijn vindt om tussendoor te werken. Een paar uur schrijven per dag en dan nog normaal functioneren, zoals andere auteurs doen, dat werkt voor Mirjam niet. De oplossing is dat ze voor zichzelf 'schrijfweken' aanhoudt. Zo wisselt ze haar werk en het schrijven af per week.
Ik vroeg Mirjam ook of ze soms zo in haar boek en haar personages opgaat dat ze erover droomt en dat antwoord was een volmondig JA! 
Natuurlijk waren we benieuwd of ze al een idee heeft voor haar volgende boek. Ze was er over aan het brainstormen, maar ze wist nog niet precies welke kant het op ging. Dus we zullen het gewoon zelf moeten lezen als het klaar is... Jammer... moeten we weer zo lang wachten ;)

Al bij al was het een bijzondere ervaring en ik moet Mirjam Hildebrand en Uitgeverij Kluitman bedanken dat ik er bij aanwezig mocht zijn! Ik heb weer veel nieuwe mensen leren kennen. Ik wens Mirjam veel succes met Voorlopers 2 én met het schrijven van het derde deel! 

6 juni won Mirjam trouwens de Debuutprijs van De Jonge Jury met het eerste deel van de Voorlopers-serie. Wij wensen haar een hele dikke proficiat!

Groetjes!



Reacties op: Bloggerslunch met Mirjam Hildebrand ter ere van Voorlopers 2!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand studeerde Psychologie aan de Universiteit Leiden en heeft...