Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekpresentatie Een vriend zonder tanden

op 20 april 2018 door

Afgelopen zaterdag was het zover, Angelique van Dam presenteerde haar derde boek, op een wel een heel bijzondere setting. Vandaag lees je over de boekpresentatie, over Angelique van Dam en over haar boek Een vriend zonder tanden.

Door Sanne

In Een vriend zonder tanden heeft Caro het niet zo naar haar zin tijdens de overblijf. Haar ouders zijn druk en werken veel. Ook heeft ze geen opa en oma zoals haar vriendinnetje, waar ze tussen de middag een boterham kan eten. Daarom moet Caro elke dag naar de overblijf. De overblijf die geregeerd wordt door juf Sonja met haar strakke paardenstaart, priemende ogen en superstrenge regels. Ze moet altijd haar korstjes opeten, iets wat Caro echt niet lust. Als Caro op een dag bij haar buurvrouw langsgaat die in het bejaardentehuis tegenover de school werkt, besluit ze dat het voor iedereen fijner is als ze voortaan daar luncht. Ze deelt haar brood met meneer Hans en vanaf die dag groeit er een bijzondere band tussen de twee. Het boek voor lezers vanaf 8 jaar, bevat prachtige illustraties van Marja Meijer.

Angelique van Dam had geen betere locatie kunnen kiezen voor haar boekpresentatie: een woon-zorgcentrum (tegenover een school). De zaal loopt al snel vol met belangstellenden: vrienden, familie en mensen uit het woon-zorgcentrum. Uitgever Moon opent de presentatie en vertelt dat het nog gisteren leek dat ze het script van Angelique van Dam onder ogen kregen. Het verhaal viel op en nodigde uit om verder te lezen. Al snel had ze een contract voor twee boeken binnen en verschenen Joehoe! Ik wil een Koe! en Iedereen een ster (behalve ik). Een vriend zonder tanden is inmiddels haar derde boek dat verschijnt en er wordt zelfs al uitgekeken naar een volgend boek.

Nadat Angelique het publiek had toegesproken en in het bijzonder haar proeflezeres bedankte, las ze een hoofdstuk voor over de bingo in De zonnewende. Terwijl Angelique voorlas, is Marja Meijer bezig met het maken van een grote tekening van Caro en Meneer Hans. Doodstil wordt er geluisterd naar het fijne verhaal van Angelique terwijl er bewonderend gekeken wordt naar de illustratie die Marja op het papier tovert. Daarna is het tijd voor het signeren en illustreren van Een vriend zonder tanden, waarna de fijne boekpresentatie tot een einde komt.  

8cd27636c45cc6e4be4345e08e1c9b37.jpeg

Een vriend zonder tanden is, net als de boekpresentatie, hartverwarmend. Het boek is humoristisch en avontuurlijk. De situatie waarin Caro zich bevindt, drukke ouders en niet altijd prettige overblijf, zijn alledaagse en herkenbare situaties passend in het huidige tijdsbeeld. Een vriend vinden is dan heel erg fijn. Een aanrader voor jong, maar zeker ook voor oud.



Reacties op: Boekpresentatie Een vriend zonder tanden

Meer informatie

Gerelateerd

Over