Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekverantwoorde traktaties

op 08 maart 2019 door

Als je kinderen jarig zijn, dan haal je natuurlijk alles uit de kast. Slingers, ballonen, cadeautjes. Maar je kunt natuurlijk niet zonder taart of traktatie aankomen. Als echte volger van de Jeugdliteratuur Club moeten die lekkernijen natuurlijk wel een beetje jeugdboekverantwoord zijn. 

Voor de mooiste boektaarten, -cakejes en -koekjes moet je bij onze eigen Annemieke zijn! Ze maakt echt de mooiste creaties van onze favoriete boekpersonages. Op zoek naar inspiratie voor de jongste kindjes?

4d1c3c468388a3d89c6cfe4be75031bf.jpeg

En natuurlijk de ideeën voor de oudere kinderen:

fba0bc49c15201662c557863f745f03e.jpeg

Nou zijn we natuurlijk niet allemaal gezegend met het talent van Annemieke, dus geven we je ook ideeën die iedere ouder kan maken.

Fan van Rupsje Nooitgenoeg? Doe dan een aantal druiven op een satéprikker. Doe aan het einde van het rijtje druiven een tomaat en plak daar snoepoogjes (ja, ze bestaan echt) op en je rups is af!

Liefhebbers van de voorleesbundel Muis en Egel opgelet! Snijd van een eierkoek twee stukken af, waardoor de eierkoek een spitse punt krijg. Smeer de achterste helft in met boter en strooi daar hagelslag overheen, leg dan twee rozijntjes als oogjes neer en leg er een snoepmuis naast en je Muis en Egel-traktatie is klaar!

Toch liever Nijntje? Teken dan op een wit A4 de oren van Nijntje en knip deze uit. Wikkel een rijstwafel in vershoudfolie en teken de ogen en de neus van Nijntje, plak dan de oren aan de achterkant van de rijstwafel vast. Ilja trakteerde dit aan de kleuters van haar stage en maakte daar een foto van. 

01d10ba60d1cde9beb257847e2a5dcba.jpeg

Heb je aan deze ideeën niet genoeg? Pak dan zeker het boek Gruffalotaart en andere recepten erbij! Je krijgt gegarandeerd zin om de keuken in te gaan. Hierbij alvast een voorproefje:

67ebcefe01b31d5bfdf60e29d0279a23.jpeg

Mocht je geïnspireerd zijn geraakt of nog meer ideeën hebben voor boekverantwoorde traktaties? Laat het ons weten!



Reacties op: Boekverantwoorde traktaties

Meer informatie

Gerelateerd