Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Read: Het niets aan de hand hotel

op 21 juni 2019 door

Ben jij wel eens in een hotel geweest? Gebeurde daar bijzondere dingen? In het Niets aan de hand hotel is alles buitengewoon. Katy en Antoinette waren benieuwd naar dit speciale hotel en besloten het boek te lezen. Benieuwd wat wij ervan vonden? Lees dan snel mee!

- Katy en Antoinette-

Wat verwachtte je van het boek?

Antoinette: De cover en achterflap is er een waar je uren naar kunt kijken. Wat is er veel te bewonderen! Op basis hiervan verwachtte ik een verhaal waarin veel personages een rol spelen en waar heel veel te doen is in het hotel. Maar waarom heet het hotel het Niets aan de hand hotel? Volgens mij is er juist veel aan de hand. 
Katy: De felgele cover is niet meteen mijn ding, maar de tekeningen en de achterflap spraken me wel aan. Op basis hiervan verwachtte ik een grappig boek waarin alles mogelijk is. Want in een hotel waar magische wezens heerlijk zorgeloos op vakantie kunnen, kan toch alleen maar vanalles mislopen, of niet? 

Het verhaal

Frankie Banister en zijn ouders runnen een hotel voor magische wezens. Op een dag wordt de komst van een koboldprins naar het hotel aangekondigd! Iedereen komt meteen in actie om ervoor te zorgen dat alles op en top geregeld is. Maar het wordt al snel duidelijk dat er maar weinig goed genoeg is voor de prins en zijn oneindige stoet gasten. En dan blijkt hij ook nog eens een groot geheim te hebben…

Wat vind je van de opzet?

778f96515154a7b15c3b7c970f10b6c1.jpgAntoinette: Het verhaal is heel levendig en je krijgt vanaf de eerste bladzijde het idee dat je in een hotel beland bent. De auteur Steven Butler heeft een vlotte schrijfstijl, maar de opzet is wel druk. Woorden zijn dikgedrukt of worden met grote letters geschreven. Ook zijn er veel interpuncties. De vele illustraties van Steven Lenton passen goed bij het verhaal en zijn in groten aantallen te vinden door het boek heen. Het verhaal is met momenten hilarisch, maar ook spannend. Het is een verhaal die kinderen zullen waarderen, vermoed ik zo.
Katy: De plot was nog gekker dan ik verwacht had. In het begin had ik er geen idee van waar dit precies naartoe zou gaan en het bleef verrassen. De opzet van een hotel dat verborgen wordt gehouden voor gewone mensen en waar echt elk magisch wezen in kan checken, is erg leuk. De illustraties zijn grappig en sluiten mooi aan bij de humoristische tekst. Het is inderdaad een druk geheel, maar dat stoort bij dit type verhaal helemaal niet.

Waarom is dit verhaal zo leuk (of juist niet)?

Antoinette: In het Niets aan de hand hotel gebeurt heel veel. Hierdoor blijf het verhaal trekken om verder gelezen te worden. Ondanks dat de opzet van het boek en verhaal druk overkomen, is de opbouw van het verhaal goed. Dit maakt het boek wat mij betreft zo leuk! Enerzijds word je wat afgeleid door alle gebeurtenissen en de bijzondere personages, anderzijds voel je de climax aankomen en wil je weten hoe het verhaal eindigt.
Katy: Het leuke aan dit verhaal is dat je het onverwachte moet verwachten. Alles is mogelijk en door het feit dat er allerlei magische wezens met elkaar in aanraking komen is het erg onvoorspelbaar. Er is constant actie en als lezer heb je geen tijd omje ook maar een seconde te vervelen. De meeste magische wezens zal de lezer wel kennen of herkennen, maar er zitten ook een paar wezens is die onbekend zijn en in feite weinig bijdragen aan het verloop van het verhaal. Hier had een klein beetje in gesnoeid kunnen worden om het overzichtelijk te houden.

Wat vind je van de illustraties?

5d62a6bd336987447c537515371511a7.jpgAntoinette: Het Niets aan de hand hotel staat bol van de illustraties van Steven Lenton. Ze onderbouwen het verhaal goed, wat prettig kan zijn voor lezers die moeite hebben met de tekst goed te begrijpen. De illustraties zijn echt in alle formaten te vinden in het boek. Ik vind de illustraties mooi en passend bij het verhaal, maar af en toe zijn ze wel wat druk.
Katy: De illustraties zijn ontzettend leuk om naar te kijken. Ze helpen bij de beeldvorming van het hotel en laten toch nog wat aan de verbeelding van de lezer over. De drukte van de prenten past bij de drukte in het verhaal. Geen van beide zijn ze sober. De hectische sfeer van het boek spat van de prenten en is lekker overrompelend.

Eindconclusie:

Antoinette: Het Niets aan de hand hotel is geschreven voor kids vanaf een jaar of 9. Ik kan mij hier helemaal in vinden. Voor kinderen die meer concentratie nodig hebben tijdens het lezen, kan het boek te druk zijn. Het past bij de gebeurtenissen, maar had soms wel iets minder gekund. De opbouw van het boek en de gebeurtenissen zijn echt leuk. Ik heb af en toe met een glimlach het boek gelezen. Wat een bijzonder hotel is dit, zeg!Het verhaal is leuk en spannend tegelijk. Ik geef 3.5 sterren. 
Katy: Ik ben thuis niet de enige die dit boek gelezen heeft. Mijn zoon las het gniffelend uit. De fantasie in het boek is geweldig en de ene gebeurtenis volgt de andere in sneltempo op. Minpuntje is dat de chaos van het verhaal ook doorgetrokken wordt in de overweldigende hoeveelheid personages. Ik betwijfel of je in dit hotel moet zijn voor een rustgevende vakantie, maar amusant zal het zeker zijn. Van mij krijgt het boek ook 3,5 sterren.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Zouden jullie in het Niets aan de hand hotel willen logeren? Wij zij  benieuwd naar jullie mening!

Wie niet genoeg kan krijgen van de verhalen over dit bijzondere hotel, hoeft niet te lang te wachten op het vervolg. In september 2019 komt het tweede deel in deze serie uit met de titel Het Niets aan de hand hotel. Hier zijn geen yeti's!



Reacties op: Buddy Read: Het niets aan de hand hotel

Meer informatie

Gerelateerd

Over