Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Clubrecensie 100% Coco- New York

op 10 juli 2019 door

De echte fans van Coco weten het ongetwijfeld al. 100% Coco New York draait sinds twee weken in de bioscoop! Het boek kwam eerder al uit in 2016. Dit jaar is het boek heruitgegeven in een filmeditie. Ik mocht dit boek lezen en misschien ga ik de film ook nog kijken in de bioscoop.

Geschreven door Antoinette

7fe66743a348a4bca865cc56583cd849.jpg100% Coco New York

Dit keer mag de dertienjarige Coco naar New York om modelessen te gaan volgen. Hier leert ze alles maar dan ook alles over mode. Helaas moet ze wel haar vriendje Bruno, met wie ze nog niet zo lang verkering heeft, in Nederland achterlaten. Wat wilde hij haar eigenlijk nu echt vertellen net voordat ze vertrok naar New York? Samen met haar moeder en haar vriend gaan ze naar New York waar ze veel meemaakt. Niet alleen op modegebied, maar ook in de stad zelf. Want ze gaan natuurlijk ook de stad bewonderen! Ze vieren kerst en oud en nieuw daar, wat een bijzondere ervaring is met haar nieuwe vrienden die ze heeft leren kennen op de Teen Vogue University. 

De lessen zijn niet alleen leerzaam, Coco moet ook een opdracht maken waarmee ze een toffe prijs kan winnen. Al snel bedenkt ze een mooi plan waarmee ze kleding een tweede kans geeft. Zal het haar lukken om haar dromen waar te maken? Naast deze opdracht houdt ze zich bezig met haar blog, haar benodigdhedenlijstje, en zoveel meer. Want een ding is zeker! Coco wil bekend worden met haar modelijn.

96cc97750bb50a2cb214c78c3656b141.jpgLeeservaring

Niki Smit heeft ondertussen drie boeken geschreven met Coco in de hoofdrol. Ze richt zich op meiden vanaf een jaar of 10. De boeken zijn makkelijk geschreven en het lijkt bijna alsof Coco je vriendin is die je dit verhaal vertelt. Daarnaast staat het boek vol met illustraties en heel veel informatie. Dit keer wordt er bijvoorbeeld uitleg gegeven over bekende modeontwerpers en modelijnen. Maar ook kledingstijlen worden uitgelegd. Hierdoor is het niet alleen een heerlijk avonturenverhaal, maar je leert er ook echt wat van.

100% Coco New York is het derde boek in deze reeks, maar kan afzonderlijk van de eerste twee delen gelezen worden. Het verhaal is in dagboekstijl geschreven. Hierdoor is het verhaal goed te volgen en leest het snel.

Conclusie

Met zowel 100% Coco en 100% Coco Paris won Nikki Smit niet alleen de Prijs maar ook de Pluim van de Nederlandse Kinderjury. Daarnaast is 100% Coco Paris ook genomineerd voor de Prijs van de Jongejury. Haar boeken zijn dus erg geliefd bij de jonge meiden. 100% Coco New York is niet het eerste boek wat verfilmd is. 100% Coco Paris verscheen twee jaar geleden al in de bioscoop.

Dat de boeken zo populair zijn is een feit. Ik kan mij hier goed in vinden. Dit boek straalt zoveel enthousiasme uit dat ik gewoon vrolijk werd. Meiden vanaf een jaar of 10 beginnen vaak meer interesse te krijgen in kleding en met ze wat graag later zouden willen worden. De verhalen over Coco passen hier goed bij. 

Niki Smit heeft een uitdagende schrijfstijl waarbij meiden zich in zullen herkennen. Het is een verhaal die niet alleen een leuk verhaal vertelt, maar zoveel meer te bieden heeft. Het geeft informatie, maar maakt de lezer ook bewust van het hergebruik van kleding. Juist dit maakt de Coco- serie zo leuk. Het is veel meer dan alleen een leesboek!

acf3ea166d2b0e8624e7bd911ae843f6.jpgMijn dochter wil graag de film in de bioscoop gaan kijken. Beiden verwachten we dat het boek veel zal lijken op het boek. Het verhaal leent zich hier goed voor, zonder dat de film veel zal hoeven afwijken van het boek, wat je soms ziet. Of we de film daadwerkelijk gaan kijken is nog niet zeker, maar hij staat wel op ons wensenlijstje.

Eindoordeel: 4,5 sterren. 



Reacties op: Clubrecensie 100% Coco- New York

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Niki Smit

Niki Smit

Niki Smit schrijft kinderboeken. Haar eerste boek 100% Nina verscheen in 20...