Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Clubrecensie A thousand things about Holland

op 06 juli 2019 door

Hoe goed ken jij Nederland? Kan jij over elke provincie iets bijzonders vertellen? Wat zijn echte Nederlandse gewoonten en gebruiken? In A thousand things about Holland is te zien en te lezen wat Nederland zo bijzonder maakt en aan echt alles is gedacht.

Geschreven door Antoinette

A thousand things about Holland

Inderdaad zoals de titel al doet vermoeden is dit boek geheel in het Engels geschreven, maar goed nieuws! Er is ook een Nederlandse versie uitgebracht met de titel Duizend dingen over Nederland. In het boek wordt echt overal aandacht aan besteed. Niet alleen over gebouwen en streekproducten of typische Nederlandse specialiteiten kun je iets lezen of bekijken, maar ook gebruiken, liedjes en geschiedenis zijn een van de talrijke onderwerpen die aan de orde komen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de wetenswaardigheid over een provincie wordt beschreven in A thousand things about Holland.

Jesse Goossens en Charlotte Dematons hebben samen goed nagedacht over de vormgeving van het boek. Goossens heeft de teksten geschreven en Dematons is verantwoordelijk voor de illustraties en heeft deels geholpen met de tekst.

5a353611a8d0da6531d030c46527bf99.jpgDoelgroep

Eerlijk is eerlijk A thousand things of Holland is leuk voor jong en oud. De jongere kinderen kunnen middels de illustraties goed betrokken worden bij het boek. Oudere kinderen en volwassen zullen keer op keer verstelt staan van de wetenswaardigheden en zullen hun ogen uitkijken bij de talrijke illustraties.

Omdat het boek ook in het Nederlands is uitgebracht, is het voor kinderen op deze wijze goed zelf te lezen. Het boek is tevens een aanrader voor migranten of vakantiegangers die de Nederlandse cultuur willen begrijpen of meer willen weten of de Nederlandse geschiedenis.

Lees- beleefervaring

Ik heb enorm genoten van A thousand things of Holland. Omdat er feitjes en wetenswaardigheden over het heden en verleden in staan is het enorm leerzaam. Ik kende best veel feiten, maar niet van alle provincies even goed. Ook de geschiedenis van bijvoorbeeld het liedje Berend Botje was ver weggezakt. Toen ik dit las kwamen er gelijk weer verhalen, die ik had gehoord tijdens mijn schoolperiode, naar boven.

De illustraties zijn mooi en passen goed bij wat er wordt verteld. Voor Nederlandstalige kinderen tot een jaar of 11 zou ik de Nederlandse versie laten lezen. De tekst kan in het Engels dan nog moeilijk te begrijpen zijn.

1ddd250e865061e1c56dcbe917f9661c.jpgConclusie

A thousand things of Holland is een compleet boek die overzichtelijk geschreven is. Aan alles is gedacht, mede door de uitgebreide informatie die gericht is op het verleden en heden.

Wie meer wil weten over Nederland zou dit boek echt in de boekenkast moeten hebben staan. Het is echt een stukje Nederlandse geschiedenis die altijd interessant blijft om te weten.

Eindconclusie: 5 sterren. Mede omdat het boek in zowel het Engels als Nederlands is uitgebracht.



Reacties op: Clubrecensie A thousand things about Holland

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons groeide op in Normandië, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na ...