Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Clubrecensie Drie is te veel

op 10 mei 2019 door

Afgelopen dinsdag 7 mei konden jullie het interview lezen met Martine Kamphuis, inclusief een gratis kort verhaal. Vandaag bespreek ik in de clubrecensie haar nieuwste boek Drie is te veel. Dit boek kwam in maart uit bij uitgeverij Ploegsma. En boek vol avontuur en spanning.

Geschreven door Antoinette

Drie is te veel

Olivier heeft totaal geen zin in zijn zomervakantie. Zes weken lang moet hij logeren bij een oom en tante op Ameland, die een snackbar beheren. Op zo'n eiland is toch niks te doen? Al snel komt hij op zijn mening terug, als hij een man bij een winkel ziet die zich vreemd gedraagt? Waarom doet die man zo raar? En wat doet hij daar bij die vlieger?

Klaas en Maddie zijn dikke vriendinnen en zouden wel eens wat avontuur willen meemaken op Ameland. Samen met Olivier besluiten ze uit te zoeken wie die man is en waarom hij zich zo gedraagt.

Ondertussen loopt de souverirwinkel van Klaas moeder slecht en er is al een kaper op de kust die het kopen wil. Als Klaas, Maddie en Olivier, na een mooi staaltje speurwerk, er achterkomen dat de vreemde man, een bekende van Klaas moeder en de potiëntele koper iets van plan zijn met de winkel, ontstaat er een spannende ontknopping.

Ameland is toch niet zo saai als Olivier voor ogen had!

Doelgroep

Drie is te veel is geschreven voor de doelgroep 10-12 jaar. Het is een boek die goed is opgebouwd en spannend is! De hoofdstukken en zinnen zijn niet al te lang, waardoor het verhaal goed te lezen is vanaf een jaar of 10. Het boek kan zowel door jongens als meisjes gelezen worden, door het  algemene thema.

Leeservaring

Martine Kamphuis heeft een prettige schrijfstijl met voldoende personages in het verhaal. Hierdoor blijft het verhaal overzichtelijk en goed begrijpbaar voor de lezers vanaf een jaar of 10. Het is een verhaal die blijft prikkelen en je lang in het ongewisse laat over hoe de vork nu echt in de steel zit. Vooral de ontknoping is spannend opgebouwd! 

In Drie is te veel komen thema's als vriendschap, vertrouwen, eerlijkheid en (on)zekerheid aan de orde. Als je het boek samen leest met je kind zijn dit thema's die goed bespreekbaar zijn. Ook interessant om in de klas te bespreken met leerlingen. Conclusie: Drie is teveel is zeker een aanrader voor lezers die houden van een spannend boek.

Eindoordeel: 4 sterren



Reacties op: Clubrecensie Drie is te veel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Martine Kamphuis

Martine Kamphuis

Martine Kamphuis (1963) is een Nederlandse auteur. Naast het schrijven werkt ze ...