Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Clubrecensie - Eenhoorn zijn is kinderspel

op 16 juli 2019 door

Alle kinderen in Kabouterstad krijgen op hun tiende verjaardag een fabeldier. Emma kijkt enorm uit naar de eenhoorn waarvan ze al minstens honderd tekeningen gemaakt heeft. Die eenhoorn zou er meteen voor zorgen dat ze op school stukken populairder wordt. Helaas pakt het anders uit. Op haar fabeldag komt er een kleine, roze bol op vier poten aangeplopt en die springt recht in haar armen. Het is een bighoorntje en wel de eerste in z'n soort.

Door Katy

In Eenhoorn zijn is kinderspel is het moeilijk om niet mee te leven met Emma die zo graag een eenhoorn wil, niet alleen omdat dat een hoop problemen voor haar zou oplossen, maar ook omdat ze er het gewoon fantastische dieren vindt. Eigenlijk krijgt Emma iets veel beters, maar het duurt wel even voor ze dat zelf ontdekt. In tussentijd probeert ze iedereen ervan te overtuigen dat haar bighoorntje een eenhoorn is. Dat zorgt voor de nodige problemen met haar klasgenootjes en ze trekt er zelfs de aandacht mee van iemand met een heel snood plan.

Anna Böhm schreef een fantasierijk verhaal vol humor en fabeldieren. Er is bijvoorbeeld een draak die graag broodjes roostert en er is een nuffige meermin. Iedereen vanaf 10 jaar heeft een eigen wezen en de band tussen de twee is magisch. Böhm gebruikt bovendien veel humor. Zo wil mama niet dat er drakenvuur gebruikt wordt in de keuken, maar stiekem gebeurt het toch en dan loopt er weleens iets een ietsiepietsie mis. Bighoorntje is een echt zwijntje dat van modder en eten houdt en hij heeft bovendien een heel eigen vorm van magie waar niemand echt op voorbereid was. Het verhaal is erg afwisselend en daardoor leuk om te lezen. De hoofdstukken zijn niet te lang en telkens gebeurt er iets redelijk onvoorzien. Hierdoor is het boek moeilijk weg te leggen. 

Emma en haar bighoorntje lijken in eerste instantie helemaal niet goed bij elkaar te passen. Het kost het bighoorntje dan ook heel wat moeite om Emma te laten inzien dat hij nog niet zo'n slecht fabeldier is. Ondanks het feit dat het verhaal deels gaat over pesten en dat er wat spanning in verwerkt zit, is het toch vooral een grappig boek. De tekeningen van Susanne Göhlich geven daarnaast nog een extra vrolijke toets aan het verhaal. Ze zijn leuk om te bekijken en versterken de humor. 

Eenhoorn zijn is kinderspel is een boek vol toverkunst (maar helaas voor Emma niet altijd van de juiste soort), vreemde wezens, een kwaadaardige man, een stel pestkoppen en het ontstaan van hechte vriendschap. Het is fijn om te lezen en zal nergens vervelen. Het is ideaal voor iedereen die houdt van grappige situaties en fabelwezens. Achteraf wil elke lezer vast ook een eigen bighoorntje.

Eindoordeel: 4 sterren



Reacties op: Clubrecensie - Eenhoorn zijn is kinderspel

Meer informatie

Gerelateerd

Over