Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Clubrecensie Louise laat niet los

op 25 juli 2019 door

Ken jij Louise, Bruno en Arthur al? Louise laat niet los is alweer het derde deel in deze humoristische serie. Benieuwt wat ze dit keer zullen meemaken? Lees dan snel mee!

Geschreven door Antoinette

Louise laat niet los

Louise Arthur en Bruno hebben samen een hut die misschien wel afgebroken moet worden. Waarom? Nou, omdat de superrijke Tom Haan er een enorme kippenkwekerij wil gaan bouwen. De drie kunnen zich niet voorstellen dat dit plan doorgaat. Dat gaat toch stinken? En al die kippen maken toch veel lawaai? De drie besluiten het er niet bij te laten zitten en starten een handtekeningenactie.

Naast dit probleem heeft Louise nog een groot probleem. Vader is werkloos en op zoek naar werk. Als hij een baan lijkt te hebben gevonden, is Louise helemaal niet blij. Ze moeten dan namelijk verhuizen ver weg van waar ze nu woont, en daar zit ze echt niet op te wachten!

De drie superhelden verkleden zich zo af en toe en passen hun naam dan aan naar Blouise, Bruino en Zwarthur. Zo hebben ze nog meer kracht om op te komen voor anderen of problemen op te lossen. Zal het probleem van de kippenkwekerij opgelost worden?

c0ba3536c8ba52d81d878ed7e4a7bae9.jpgLeeservaring

Louise laat niet los is een boek die goed los te lezen is van de twee andere delen. Håkon Øvreås heeft er dit keer voor gekozen om Louise de hoofdrol te laten spelen in zijn boek. 

De schrijfstijl is prettig en waar moeilijke woorden gebruikt worden, zorgt hij dat dit uitgelegd wordt. Hierdoor is het boek deels ook leerzaam. Het verhaal had voor mij wel wat spannender gemogen, ook al gebeurt er best veel in het verhaal. Het boek voelt aan als een avonturenboek waarbij kinderen een belangrijke rol spelen.

Naast dat de drie strijden tegen de kippenschuur, komt bijvoorbeeld ook het thema pesten aan bod. De drie lossen dit uiteindelijk goed op door hun excuus aan te bieden. 

Doelgroep

Het boek is geschikt voor kinderen in de leeftijdsgroep 4- 9 jaar. Ik denk dat het eerder geschikt is voor kinderen vanaf groep 3. De zinnen zijn best lang voor beginnende lezers en er staan voor deze groep best moeilijke woorden in, zoals belangenverstrengeling. Het woord wordt wel uitgelegd, maar het is, denk ik net nog een tree te hoog om zelf goed te lezen en goed te begrijpen.

Wanneer het boek voorgelezen zou worden dan zullen kinderen vanaf een jaar of 4, in combinatie met de illustraties, het verhaal al goed kunnen volgen.

aac4c459c8b3be2d7c21b908cc10427b.jpg

Conclusie

Louise laat niet los is een verhaal waarin best veel gebeurt. Øyvind Torseter heeft prachtige illustraties gemaakt, die het verhaal goed ondersteunen. Ik kan mij voorstellen dat kinderen deze serie leuk vinden en willen volgen.

Ik ken de twee voorgaande boeken (nog) niet. Het eerste boek Bruno wordt een superheld is bekroond met een Zilveren Griffel. Een mooie prijs voor het begin van een serie! Louise, Arthur en Bruno kunnen nog een hoop avonturen beleven. Ik ben benieuwt wat ze de volgende keer zullen meemaken. 

Eindoordeel: 3.5 sterren



Reacties op: Clubrecensie Louise laat niet los

Meer informatie

Gerelateerd

Over