Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Clubrecensie Lux het geheime licht

op 08 april 2019 door

Hoe spannend zou jij het vinden als er opeens een geheimzinnig licht uit de hemel komt vallen? Zou jij op onderzoek uitgaan of blijf je veilig thuis? Ben besluit op onderzoek te gaan. Wat zal hij tegenkomen?

Geschreven door Antoinette

Lux - Het geheimzinnige licht

De 12-jarige Ben is bevriend met Lindsay. Ze zijn de beste vrienden en helpen elkaar overal mee. Wanneer er een geheimzinnig licht uit de hemel valt, besluiten ze op onderzoek te gaan. Wat zullen ze aantreffen? Ze zijn niet de enige die het licht hebben gezien en moeten het opnemen tegen Nick, een jongen van de Hatfield-bende.

Ben en Lindsay komen tot de ontdekking dat het licht een bijzonder levend wezentje is. Ze nemen hem mee naar huis waarna ze verschillende avonturen beleven. Alleen moeten ze goed opletten. Het wezentje geeft alleen licht in donkere situaties en bezit speciale krachten. Kunnen ze het wezentje helpen zonder betrapt te worden? Weten ze het wezentje uit handen van de Hatfield-bende te houden?

Ondertussen verandert Lindsay ook van gedrag, ze wordt stiller. Wat is er met haar aan de hand? Na een spannende afsluiting van het boek, komen we ook achter de reden van Lindsay's veranderde gedrag.

Doelgroep

Jesse Stael heeft met Lux - Het geheimzinnige licht zijn debuut geschreven. Het boek is geschikt voor de doelgroep 10-12 jaar. Het verhaal kent korte hoofdstukken en wordt goed opgebouwd. De afwisseling van spanning en emotie geeft het verhaal een fijne balans. Het verhaal draait niet alleen maar om de avonturen van het lichtgevend wezentje maar ook om de problemen van Lindsay en de Hatfield-bende.

Leeservaring

Lux - het geheimzinnige licht is een bijzonder boek, die mij heeft verrast. Naast de komst van het bijzonder wezentje, gebeurt er zoveel meer in het verhaal. Naast avonturen en spanning, kent het verhaal ook emotie en een tikje fantasy. Jesse Stael heeft deze elementen tot een goed verhaal weten te verweven. 

Nergens is de schrijfstijl moeilijk. Het verhaal leest snel, mede door de vaart in het verhaal. Jesse Stael heeft met dit debuut een fijn boek geschreven.

Eindoordeel: 4,5 sterren



Reacties op: Clubrecensie Lux het geheime licht

Meer informatie

Gerelateerd

Over