Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwste kinderboeken van juli

op 01 juli 2018 door

Afgelopen maand ging weer snel voorbij. Hebben jullie nog mooie boeken gelezen? Plek voor nieuwe boeken? Zet je dan schrap voor een verse dosis jeugdliteratuur, want ook voor juli hebben we een greep gedaan uit de boeken die zullen verschijnen. Zit er iets voor je bij?

3d9c9619e16b91153f966087aaf742d6.jpegNoorse mythen - Kevin Crossley-Holland (2 juli)

De goden van de Vikingen komen tot leven in deze meeslepende, magische mythen. Lees over Odin met zijn ene oog, Thor en zijn machtige hamer en Loki de roodharige, listige bedrieger. Margaretha van Andel weet de taal van Kevin Crossley-Holland, waar de listen doorheen sijpelen, de goden in bulderen en het bloed vanaf druipt, weergaloos in het Nederlands te vangen. En de duistere illustraties vol spanning en schaduwen van Jeffrey Alan Love slepen je mee in de vreemde wereld van oude magie, reuzen, dwergen en monsters. 

09bd229cd1136441b16ac6580e31f2f4.jpegVan mij - Alison Green (2 juli)

Krik… Krak… Hop! Er valt een dennenappel op de grond. Wolf is erg blij met dit onverwachte speeltje… tot Vogel het van hem steelt. Maar wie niet kan vliegen, moet slim zijn en met een beetje snel denken, weet Wolf niet alleen zijn dennenappel terug te krijgen… Een verhaal met een grappige twist en bijzondere illustraties. Vertaald door Tjibbe Veldkamp.

0bc5a0b413bce364e646a866b58a8e04.jpegDe drollendraaier - Ron Schröder en Marianne Busser (3 juli)

Het is alweer het vierde boek vol grappige, bijzondere en vieze dierenversjes. Vrolijke versjes over dieren - van de haring tot de tijger en van de chimpansee tot de mestkever. Is het echt zo dat haringen met elkaar praten door windjes te laten? Wat is een drollendraaier en welk dier geeft zijn geliefde graag een liefdesdouche?

1e8a91296ff8eeface1f73193e4c2028.jpegDe zoon van de pottenbakker - Tony Morton (3 juli)

De zoon van de pottenbakker’ van Tony Mitton vertelt het spannende verhaal van Ryo’s reis. Ryo’s vader is pottenbakker en het is Ryo’s lot om zijn vader op te volgen. Maar als zijn dorp op een dag wordt aangevallen door een groepje straatrovers en er een mysterieuze krijger verschijnt om hen weg te jagen, weet Ryo dat zijn lot ergens anders ligt. Hij wil niets liever dan toetreden tot de orde van de Verborgenen. Ryo pakt zijn spullen en begint aan een spannende reis. Een prachtig verhaal dat doet denken aan ‘Een brief voor de koning’ van Tonke Dragt.

5e15cd61f60216aeb6792ded44153af0.jpegDe woonbootbende - Barbara Scholten (4 juli)

Roef woont met zijn familie op een woonboot in de stad. Zijn zus Wies is de sportiefste thuis en zijn kleine zusje IJf de vrolijkste. En Roef? Hij is volgens zijn ouders de liefste, maar daar heb je natuurlijk helemaal niets aan. Om te laten zien dat hij ook wel iets kan, doet hij mee aan een zwemwedstrijd voor het goede doel. Hij kan zelfs extra geld binnenhalen als het hem lukt om een minuut lang tegelijkertijd te zwaaien en te watertrappelen – maar dan moet de reddingsbrigade niet zomaar denken dat hij in gevaar is!

b8e8507220f80db6d82c10e85e446dcf.jpegOp reis met Mary Poppins - Hélène Druvert (9 juli)

Prachtig prentenboek met gedetailleerde uitgesneden pagina's en klassieke zwart-witillustraties. Dit bijzondere boek vol opvallende uitsneden en sierlijke illustraties is een eerbetoon aan de meest geliefde oppas die we kennen en haar ludieke manier van reizen: zwierend aan haar paraplu.
Houd onze blog in de gaten, want binnenkort verschijnt er een artikel waarin dit bijzondere boek wordt uitgelicht.

5f931670d76f44fc9a955ed056a61248.jpegSlapen vissen? - Jens Raschke (12 juli)

Jette is net jarig geweest. Ze is nu tien jaar. Tien! Haar kleine broertje Emiel niet: die blijft voor altijd zes. Hij was zo ziek dat de dokters hem niet konden genezen. Boven Jette hangen donkere wolken van woede en verdriet. Al zijn er ook fijne herinneringen: aan de vakantie samen met hun ouders, aan de pizzahemel, aan hoe ze begrafenisje speelden. Want Emiel vergeten: dat nooit.
Jette vraagt zich af hoe het leven verder moet, zo zonder Emiel. En eigenlijk zou ze ook wel willen weten waarom de zon zo heet is, of wormen verkouden kunnen zijn en wat er met je gebeurt als je doodgaat. En: slapen vissen eigenlijk?

e2346d393f9745b3041a53bd06d26075.jpegBoer Boris en de olifant - Ted van Lieshout (13 juli)

'Boer Boris en de olifant' is het tiende deel in de reeks van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Een mooi nieuw boekje over vriendschap tussen mens en dier. 
Op een ochtend komt zusje Sam aanlopen met een dier dat Boer Boris nog nooit gezien heeft op zijn boerderij: een olifant. Sam beweert bij hoog en laag dat ze al vriendschap met de goeiige lobbes heeft gesloten - en ze wil hem dus houden. Boer Boris is het daar niet mee eens en stuurt de olifant weg. Een olifant hoort toch niet thuis op een boerderij? Maar daar laat de slimme Sam het niet bij zitten. De olifant is per slot van rekening haar nieuwe beste vriend. 

7c5192969748d760ab120e1006d47294.jpegOperatie dolfijn - Geronimo Stilton (17 juli)

Het is zomer! De Thea Sisters krijgen strandkriebels. De een wil zonnebaden en de ander kan niet wachten om het water in te duiken. Maar als de muizinnen eenmaal op het strand zijn aangekomen, zien ze plotseling een kleine dolfijn in ondiep water zwemmen. Het diertje is in de problemen! Snel roepen de Sisters de hulp in van hun professor zeebiologie. Dagenlang zijn ze niet weg te slaan bij het gewonde beest. Als hun schoolprestaties eronder beginnen te lijden, vindt de rector het welletjes. Eerst zijn de muizinnen bang dat hij hen zal verbieden nog naar hun nieuwe vriendje toe te gaan, maar dan komt hij met een geweldige oplossing. Al snel ontdekken de meiden een bijzonder geheim en raken ze verwikkeld in een oeroud mysterie …

834e488b2ae1983c145b49328a5202d9.jpegDribbels verkleedkist - Eric Hall (19 juli)

In dit nieuwe boekje bepaal je zelf hoe Dribbel eruitziet. Klap de hele pagins om en verander Dribbel bijvoorbeeld van een woeste piraat in een flitsende superheld. Of klap de helft om, zodat Dribbel deels piraat en deels superheld wordt. Zo beleven kinderen alleen of samen met een volwassene de grootste lol om Dribbels outfits en de grappige bijbehorende verhaaltjes.

34c78e8e300762608852d6fd590ea5d8.jpegFoeksia’s allergrootste vriend - Paul van Loon (25 juli)

In dit vrolijke heksenavontuur neemt Foeksia haar vriendin Grobje mee, dieper en dieper het Heksenbos in.
Ze stelt Grobje voor aan haar vrienden: een muis, een eekhoorn, een vos. Een geit, een koe, een paard, maar... kun je ook bevriend zijn met een draak? Een spannend avontuur voor beginnende lezers.

We wensen je heel veel leesplezier in deze mooie maand juli!



Reacties op: De nieuwste kinderboeken van juli

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ron Schröder

Ron Schröder

Ron Schröder vormt samen met zijn vrouw Marianne Busser een bekend sch...

Marianne Busser

Marianne Busser

Marianne Busser vormt samen met haar man Ron Schröder een bekend schrijvers...