Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De vieste boeken voor de kerstvakantie

op 03 januari 2019 door

Vieze woorden, wat vinden kinderen ze heerlijk. Als volwassene gruwel je bij het horen van poep en plas, maar kinderen... Die liggen helemaal in een deuk bij het horen van deze woorden. De volgende boeken zijn misschien niet jouw favoriet, maar zullen zeker in de smaak (ahum) vallen bij kinderen!

Geschreven door Sanne

9772cc6966358cfcabb492848b71c432.jpeg

Stinkende windjes

Voor de allerkleinsten is Stinkende windjes van Afran Groenewoud, een grappig prentenboek vol vieze windjes.
Een groep vogels houdt een heel leuk feestje, tot er een nog grotere groep vogels komt die de sfeer verziekt met hun stinkende windjes. Wat nu? Het stinkt behoorlijk, maar de stinkerds vinden het juist heel erg grappig. Hoe moet dat nou met het feest?

De prenten bij het verhaal van Groenewoud zijn gemaakt door Tjarko van der Pol. De vogels zijn apart, met kleurrijke veren, maar soms zijn ze ook helemaal zwart-wit. Groene damp van stinkende windjes stijgt op, de ene wolk nog groter dan de andere. En als je goed kijkt, zie je soms ook een vogel die een vogelflats laat vliegen. Iieeuw! De vogels op de daken van de huizen geven peuters en kleuters veel om te ontdekken. Als je goed zoekt, kun je in elke spread een envelop, een feestmutsje en een zeurkous vinden. 
Mijn volledige recensie lees je hier.

e30d77f1ac13a7d9046881b8674b2745.jpeg

Alles wat je moet weten over scheten

Voor oudere kinderen die misschien al wel een spreekbeurt moeten houden op school, is Alles wat je moet weten over scheteneen bijster interessant boek. Het bevat humor en heel veel informatie over windjes. Sanne de Bakkerlegt haarfijn uit hoe scheten werken, maar geeft ook antwoord op vragen waarvan je niet eens wist dat het handig was om te weten. Bijvoorbeeld dat het ongeveer 15 seconden duurt voor je een scheet ruikt. Als je er een hoort vliegen en je bent snel, kun je je dus mooi op tijd uit de voeten maken!

Het boek met illustraties van Kees de Boer is informatief, maar ook leuk om te bekijken. Door de grote hoeveelheid tekst is het geen boek dat je in een uurtje achter elkaar uitleest. Het boek is wel uitermate geschikt om regelmatig eens op te pakken en er stukken uit te lezen. Met strips, moppen en feitjes is dit een perfect boek voor een druilerige vakantiedag. 
Mijn volledige recensie lees je hier.

1baf3b99aebe10674e64d0588ba451df.jpeg

Pretpark de Poepfabriek

Voor iets oudere kinderen is het informatieve prentenboek Pretpark de Poepfabriek een echte aanrader. Marja Baseler en Annemarie van den Brink vertellen wat er gebeurt in je lichaam als je een hap neemt. Welke weg legt het eten af voordat het uit je achterwerk weer tevoorschijn komt? Wat is poep? Hoe komt het dat je soms buikpijn hebt? En heb jij wel eens last van harde poep of windjes? 

Aan de hand van een verhaal nemen de twee schrijfsters ons mee het lichaam in. Het verhaal begint in een rustig plaatsje, niet ver van de grote stad. Aan Boluslaan 1 woont een professor met zijn kinderen Pim en Pollie. Professor Willem Claes Pot doet elke dag geheimzinnig onderzoek in zijn fabriek. Pollie en Pim willen maar wat graag weten wat hij daar uitspookt. 
Het boek is geïllustreerd door Tjarko van der Pol, die de verhalen over poep vrolijk verrijkt met kleurrijke tekeningetjes. Naast de informatie en leuke feitjes van Baseler en van den Brink, valt er heel veel te zien, te ontdekken en te doen. Wat dacht je van de grote poepquiz die kinderen inzicht geeft in wat voor poeper je bent?

Meer lezen

Nog steeds niet klaar met al die vieze praatjes? Er zijn nog veel meer boeken te ontdekken over poep en windjes. Wat dacht je hiervan?

  • De keutelkampioen - Marianne Busser en Ron Schroder
  • De sproeipoeper - Marianne Busser en Ron Schroder
  • Hé, wie zit er op de wc - Harmen van Straaten
  • Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft - Werner Holzwarth


Reacties op: De vieste boeken voor de kerstvakantie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sanne de Bakker

Sanne de Bakker

Sanne de Bakker heeft met haar boek De kleine Mozart op wereldreis definitief ha...